Ekonomi

Asgari ücret kadar karşılıksız ödeme yapılacak! Hemen başvurun!

Okulların açılmasıyla birlikte üniversite öğrencileri için bazı eğitim kurumlarından verilecek olan burs ücretleri belli oldu. Çok sayıda üniversite ve kurum başarı bursu ve ihtiyaç sahibi öğrencilere de destek ödemesi yapacak.Üniversite öğrencilerine, başarı bursunun yanı sıra ihtiyaç sahibi olanlara da destek ödemeleri yapılacak

Yeni eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte birçok üniversite ve kurum öğrencilere vereceği burs miktarlarını açıkladı. Üniversite öğrencilerine, başarı bursunun yanı sıra ihtiyaç sahibi olanlara da destek ödemeleri yapılacak. İşte üniversite öğrencilerine burs verecek olan o kurumlar ve yapılacak ödeme miktarları.

İŞTE BURS DESTEĞİ SAĞLAYAN ÜNİVERSİTELER…

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ

Boğaziçi Üniversite’si bu sene öğrencilere 2.500 TL burs imkanı sunuyor. Öğrencilerin dereceye girdikleri puan türü ile yerleştikleri bölümün puan türünün aynı olması şartı ve Boğaziçi Üniversitesi’ne 1. tercihinde yerleşmek ön koşul olarak kabul ediliyor. Puan türlerinde birinci olanlara 2.500 TL veriliyor. Derecelerine göre öğrencilere barınma imkânı ile yüzme havuzu, sinema salonu üyelikleri sağlanıyor.

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

ODTÜ Geliştirme Vakfının, üniversite giriş sınavında alınan yerleştirme puan sıralamasına göre vereceği başarı bursları, karşılıksız ve lisans programında geçirilecek 4 yılı kapsıyor. Öğrenciler, dereceye girdikleri puan türü ve kayıt oldukları programın puan türünün aynı olması şartı ile ODTÜ'de yerleştikleri programı 1. tercihlerine yazmaları durumunda başarı burslarından birini almaya hak kazanıyor.

İlk 10’a girip ODTÜ’deki bir lisans programına 1. tercihinde yerleşenlere 3.000 TL, ilk 100’e 2500 TL, ilk 500’e 1500 TL burs verilecek. Ayrıca ücretsiz konaklama, dizüstü bilgisayar, uluslararası değişim programlarına katılma ya da yurt dışında staj yapma durumunda uçak bileti ile yemek bursu da sunulan destekler arasında yer alıyor. Bölümüne ilk sırada yerleşenler de 500 TL alabilecek.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

Anadolu Üniversitesi Başarı Bursları, üniversiteye giriş sınavında, Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlık ve Dil puanı sınav türlerinden alınan 2021 YKS yerleştirme puanı sıralaması ile Güzel Sanatlar Fakültesi, Devlet Konservatuarı tarafından yapılan özel yetenek sınavları sıralamasına dayalı burslar. Sanata Destek Bursu, eğitimin herhangi bir yılında kullanılabiliyor. Bursların ön koşulu, öğrencilerin derecelerini belirleyen puan türü ile örgün eğitimde yerleştikleri bölümün puan türünün aynı olması.

Ücretsiz konaklama, dizüstü bilgisayar, ücretsiz yemek gibi desteklerin yanı sıra bir defaya mahsus 2.500TL veriliyor. Ayrıca Güzel Sanatlar Fakültesi ile Devlet Konservatuarı’na yerleşen başarılı öğrencilere yurt dışındaki sanat etkinlikleri için 10 bin TL’ye kadar katılım desteği sağlanıyor.

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

Çukurova Üniversite Sanayi İşbirliği Vakfı tarafı’ndan 2022-Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) Mühendislik ve Tıp alanlarında SAY puan türünde ilk 3000 kişinin arasına girerek Çukurova Üniversitesine yerleşen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilere vakıf tarafından burs veriliyor.

İlk 100’e girip mühendislik ve tıp alanlarına yerleşenlere 10.000 TL; 101 ile 500 arasındakilere 8.000 TL; 501 ile 1.000 arasındakilere 7.000 TL; 1001 ile 2.000’e 6.000 TL; 2001 ile 3.000’e ise 5.000 TL burs desteği sağlanacak.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

İstanbul Üniversitesi öğrencilerine başarı bursu veriyor. Burs başvuruları eylülde başlayıp kasım ayına kadar devam ediyor. Üniversite Yönetim Kurulu’nca belirlenen ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sıralamasında ilk 500’e girerek İstanbul Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilere aylık burs ödemesi, dizüstü bilgisayar vb. teşvik ödülleri veriliyor.

2022-2023 eğitim öğretim yılında programa yerleşen ve kayıt yaptıran öğrencilere Tinçel Kültür Vakfından bir defaya mahsus olmak üzere 3.500,00 TL başlangıç desteği veriliyor. Birinci sınıftan sonra başarıları devam edenlere normal eğitim süresi boyunca her dönem için 1.500,00 TL kitap yardımı sağlanıyor