Altın & Gümüş

Yok böyle hamle! Büyük adım Türkiye'den geldi! Çılgınlar gibi altın topluyorlar  

Son zamanlarda Çin ve Hindistan gibi altın ithalatını sürdüren Türkiye yeni dünya düzeninde güçlü adımlarını devam ettiriyor. Türkiye, adeta çılgınlar gibi altın topluyor. İşte ayrıntılar... Türkiye'nin İsviçre'den yaptığı altın alımı Nisan 2013 yılından bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı

Çin ve Hindistan gibi altın ithalatına devam eden Türkiye yeni dünya düzeninde güçlü adımlarını sürdürüyor.
Türkiye'nin İsviçre'den yaptığı altın alımı Nisan 2013 yılından bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı.

2013 YILINDAN SONRA BİR İLK 

İsviçre'nin Türkiye'ye altın ihracatı Nisan 2013 yılından bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.Uluslararası piyasalarda altın fiyatının gerilemesi İsviçre'nin altın ihracatının artmasını sağladı. 

Dünyanın en büyük altın rafineri merkezi olan İsviçre'nin Eylül ayında altın ihracatı 2021 yılının aynı ayındaki 117 bin 369 kg'dan 174 bin 185 kg seviyesine ulaştı. Ağustos ayında ihracat 121 bin 794 kg olarak kaydedilmişti. 

 

Türkiye'ye ihracat Ağustos ayındaki 23 bin 695 kg seviyesinden 32 bin 226 kilograma çıktı.

Çin'e ihracat geçen 37 bin 807 kg'den 44 bin 20 kg'ye ve Hindistan'a ihracat 19 bin 359 kg'dern 34 bin 600 kg'ye yükseldi.

Türkiye'ye ihracat Nisan 2013 yılından bu yana görülen en yüksek seviyeye yükselirken, Çin ve Hindistan'a ihracat da arttı.

TÜRKİYE'DEN BÜYÜK HAMLE

Türkiye'deki altın toplama hamlesi dikkatleri çekerken, Rusya Ekonomi Üniversitesi araştırmacıları, son dönemde Türkiye'nin en çok altın toplayan ülkeler arasında olduğunun bilgisini paylaşmıştı.

 

ALTIN GÖÇÜ BAŞLADI

Batılı yatırımcıların altın talebi azalmaya başlarken, iç piyasalarında altının prim yaptığı Asya’da hem sikke hem de mücevherat talebinde artış yaşanıyor. New York ve Londra’dan çıkan altının rotası İstanbul ve Şanghay gibi merkezler oldu.

 

Küresel resesyonun gerçekleşeceğine yönelik tehdit her ne kadar büyüse de Fed faiz artırımları kaldığı yerden devam edecek. Bu durum ons altın için olumsuz bir zemin yaratmasının yanında altın piyasalarında ticaretin yönünün de değişmesine neden olacak.

Küresel talep dengeleri yeniden şekilleniyor; Batı’nın talebi azalırken, Doğu’nun talebinde artış yaşanıyor.

Altın fiyatları resmen tuzla buz oldu! Görenler kahroldu! Elinde altını olan acilen baksın! 21 Ekim 2022 altın fiyatları

Altın için artık bu rakam konuşuluyor! Analistler resmen açıkladı! Görenlerin gözleri yuvalarından fırladı
Altın 10 gün sonra bu kadar olacak diyen İslam Memiş rakam verdi! Altını olanlar yerinden zıpladı! Çok acil göz atın!