Ekonomi

Yok böyle şartlar! Maaşları 30-50 bin TL arasında değişiyor!

Zengin aileler arasında dadı yarışı başladı. 'Profesyonel Türk dadılar' neredeyse bir müdür, bir CEO kadar maaş alıyor. Üç yaşa kadar bakım veren dadıların bir de 'business sınıf' koşulu var

Yabancı dadılardan daha fazla ücret isteyen Türk dadıların maaşları 30-50 bin Türk Lirası arasında değişiyor. Üç yaşa kadar bakım veren dadıların bir de 'business sınıf' koşulu var.

Filipinliler, Özbekler, Türkmenler derken bir de ‘Profesyonel Türk Dadı’ furyası ortaya çıktı. Üniversite eğitimi olmayan dadıların maaşları tecrübelerine göre 30-50 bin Türk Lirası arasında değişiyor.

Özellikle büyük şehirlerde sosyetik ve zengin aileler arasında dadı yarışı başladı. Evde sadece çocuğun bakım ve ihtiyaçlarıyla alakadar olan bu dadıların ücreti yabancı dadılardan daha yüksek. Aileler sıra dışı dadılara aylık 30 bin ila 50 bin Tür Lirası arasında ücret veriyor.

ÜÇ YAŞA KADAR BAKIYOR!

Herhangi bir üniversite eğitimi olmamasına karşın sadece tecrübeli oldukları gerekçesiyle ailelerin tercih ettiği profesyonel Türk dadılar, yeni doğan bebeklere üç yaşına kadar; uyku, beslenme, davranış gelişimi ve tuvalet alışkanlığı kazandırıyor. Bir gün içerisinde çocuğun tüm eylemlerini tek tek not alarak gelişimi harfiyen takip ediyor. Sadece çocukları değil aynı zamanda aileleri de eğiten bu dadılar, anne ve babalara çocuk eğitimleriyle ilgili özel dersler veriyor.

BUSINESS OLMAZSA OLMAZ!

Dadılar sadece yüksek maaşlarıyla ön plana çıkmıyor. Aynı zamanda adeta bir şirket CEO'su gibi işe girecekleri evlerde ailelerle pazarlığa girip, belirli şartlar teklif ediyor. Toplu taşıma araçlarına binmeyen dadılar, özel şoförlü araçlarla gezmek istiyor. Lüks seyahat tutkunu olan dadılar, uçak yolculuklarını da sadece 'business sınıf'ta yapıyor.

Dadıların bazıları ikiz-üçüz-dördüz bazıları prematüre bebekler konusunda uzmantecrübeli. Bazı dadıların kendilerini tanıttığı internet siteleri bile var. Özgeçmiş ve aldıkları sertifikaları siteye yükleyen dadılar, çocuk eğitimiyle ilgili kısa bilgilendirmeler de bulunup referanslarını da paylaşıyor.

PANDEMİDE FİYATLAR ÇOK YÜKSELMİŞTİ!

Özellikle İstanbul'da son zamanlarda bebek ve çocuk bakıcısı bulmak neredeyse imkansız durumda. Pandemi sonrasında aileler genellikle yatılı bakıcı talep etmeye başladı. O dönemde yabancı bakıcı gelemediği için ve döviz kurundaki artış sebebiyle fiyatlar da fırladı.

 Bakıcıların maaşları pandemi ve döviz kurunun da etkisiyle 6 bin Türk Lirası'ndan başlayıp, 15 bin Türk Lirası'na kadar yükseliyor. Çocuk bakıcıları en fazla Filipinler, Türkmenistan ve Özbekistan vatandaşlarından tercih ediliyor.

Doğalgaz desteğinin ayrıntıları ortaya çıktı

Motorine bir gün arayla ikinci zam!

Dikkat! İstanbulkart sahiplerini ilgilendiriyor!