30 / 04 / 2024

YÖK’ten açıklama: Üniversiteler online mı yüz yüz mi olacak? İşte online olacak üniversiteler...

YÖK’ten açıklama: Üniversiteler online mı yüz yüz mi olacak? İşte online olacak üniversiteler...

Üniversitelerin online eğitim durumuna ilişkin talepler artmış durumda. Yaz tatilinin bitimine yaklaşırken, 28 Ağustos1 Eylül tarihleri arasında birçok üniversite öğrencisi kayıtlarını gerçekleştirdi. İşte, ÖSYM'nin son duyurusundan sonra üniversitelerdeki eğitim yöntemi hakkında güncel bilgiler!



2023-2024 akademik yılı yaklaşırken, ÖSYM'nin son duyurusu Türkiye genelindeki sayısız öğrenci tarafından büyük bir ilgiyle bekleniyor. Şubat'ta meydana gelen deprem olayı sonucunda birçok yükseköğretim kurumu uzaktan eğitime yönelmişti. Öğrenciler ve veliler, bu eğitim döneminde derslerin online mı sürdürüleceğini yoksa yüz yüze eğitime mi dönüleceğini merakla araştırıyor. İşte son karar...

Üniversiteler uzaktan mı yoksa yüz yüze mi olacak? Son karar ne?

YÖK Başkanı Özvar'ın son açıklamalarına göre, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki üniversitelerin fiziki koşulları ve şehirlerdeki konaklama olanakları dikkate alınarak bazı bölümlerde yüz yüze, bazı bölümlerde ise online eğitim kararı üniversite senatoları tarafından belirlenecek. Ayrıca, uzaktan ya da yüz yüze eğitim alacak öğrencilere, aynı eğitim diliyle başka devlet üniversitelerinde özel öğrenci olarak eğitim alma fırsatı sunulacak. Bununla birlikte, bu illerde okuyan öğrencilere, eğitim sürelerine dahil edilmeksizin, bir yıl boyunca kayıtlarını dondurabilme hakkı da verilecek.

YÖK’ten açıklama: Üniversiteler online mı yüz yüz mi olacak? İşte online olacak üniversiteler...

Hangi üniversiteler uzaktan olacak?

YÖK, bazı üniversitelere 6 Şubat 2023 deprem kaynaklı bazı üniversiteler için online eğitimin sürdürüleceğini belirtti. 2023-2024 eğitim-öğretim yılında online eğitimi sürdüren üniversiteler şu şekilde listelenmiştir:

  • Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi 
  • Adıyaman Üniversitesi 
  • İnönü Üniversitesi 
  • İskenderun Teknik Üniversitesi 
  • Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 
  • Malatya Turgut Özal Üniversitesi 
  • Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi

Özel öğrencilik hakkı kullanılabilecek 

2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlaması göz önünde bulundurularak ikinci madde kriterleri altında özel öğrenci olmayı isteyen bireylerin devlet üniversitelerine başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Öğrencinin kayıtlı olduğu programın eşdeğerliği ve aynı öğretim diline sahip olması koşuluyla, seçtiği üniversite özel öğrenci başvurusunu kabul edecektir.

YÖK tarafından yapılan açıklama kapsamında yukarıda bahsedilen üniversiteler online eğitime devam edecektir. Bu üniversitelerde okuyan öğrencilerin, eğitimlerini online olarak sürdürmesi söz konusudur. 

Üniversite öğrencileri için 2023 TEV burs başvuruları başladı: Kimler başvuramaz, nasıl başvurulur?

2023 bursluluk sınavı sonuçları Yayınlandı! MEB İOKBS sınav sonuçlarını meb.gov.tr adresinden sorgulayabilirsiniz!

EGM resmen açıkladı: Polis Amirleri Eğitim Merkezi'ne 500 öğrenci alınacak! Polis olmak isteyenler hemen baksın!


Geri Dön