Teknoloji

YouTube Premium fiyatları ABD'de arttı! YouTube Premium'a Türkiye'de de zam gelecek mi? 

YouTube Premium fiyatlarına ABD'de zam yapıldı. 11,99 dolar olan bireysel aboneliğin fiyatı 13,99 dolara yükseldi. Peki Türkiye'de de YouTube Premium fiyatlarına zam gelecek mi?   ABD'de daha önce 11,99 dolar olan bireysel YouTube Premium aboneliği, zamla beraber aylık 13,99 dolara yükseltildi

YouTube'un kullanıcılarına reklamsız izleme ve arka planda oynatma gibi ayrıcalıklar tanıdğı YouTube Premium hizmetine ABD'de zam geldi, üyelik fiyatları yükseldi. 

ABD'de daha önce 11,99 dolar olan bireysel YouTube Premium aboneliği, zamla beraber aylık 13,99 dolara yükseltildi. Zam yalnızca aylık abonelik için geçerli olmadı. 2022 Ocak'ta tanıtılan yıllık aboneliğin fiyatı da 20 dolar zamlandı ve 139,99 dolara yükseldi. 

YouTube'a yıllık abone olan kullanıcılar, bu şekilde 27,89 dolar tasarruf edebiliyor. Diğer taraftan, YouTube Premium'un aile planı fiyatları değişmedi. Aile planının fiyatı 22,99 dolar. 

YouTube Premium fiyatları ABD'de arttı! YouTube Premium'a Türkiye'de de zam gelecek mi? 

TGRT Haber'den Ömer Faruk Doğan'ın aktardığına göre; YouTube Premium, Türkiye fiyatlarına son olarak geçen Ekim'de zam uygulamıştı.  Bireysel aboneliğin fiyatı 29,99 TL'ye yükselmiş, yıllık abonelik ise 299,99 Türk Lirası'na çıkmıştı. Ayrıca önceden 25,99 lira olan aile planının fiyatı da 59,99 lira yapılmıştı. 

Dolar/TL kurunda yaşanan dalgalanma ve KDV oranlarında yaşanan yükselişin de etkisiyle, son aylarda Türkiye'de pek çok ürüne zam geliyor. Kısa bir süre önce zamlanan dijital servisler arasında; Apple'ın iCloud hizmeti, App Store'daki uygulamalar, Netflix ve Disney+ gibi bilindik ürünler yer alıyor. 

Bu çerçevede, YouTube Premium Türkiye fiyatları için de yakın gelecekte bir zam uygulanması ihtimaller arasında yer alıyor. Ancak zam gelip gelmeyeceği ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

YOUTUBE PREMIUM NEDİR? 

YouTube Premium, videolardaki reklamları tamamen kaldırarak, reklamsız seyir keyfi sunuyor. Ayrıca videoları yüksek kalitede telefona indirebilme ve arka planda oynatabilme imkanı da bulunuyor. 

Diğer özellikler arasında; standart 1080p'ye göre daha kaliteli görüntü veren 1080p Premium seçeneği, Google Meet'te ortak izleme, özellikleri önceden test etme gibi durumlar yer alıyor.

YouTube Premium abonelik fiyatı, kullandığınız telefonun markasına göre de değişiyor. Örneğin Android'den abone olursanız ödemeniz gereken ücret 30 TL iken, iPhone veya iPad'den üye olmanız halinde 40 lira ödeme yapıyorsunuz. 

Tarım Kredi'de et, süt, tuvalet kağıdı, yoğurt fiyatı dip yaptı! Yetişen hemen sepetine ekleyecek!

İstanbul'da toplu ulaşıma zam sinyali! Ekrem İmamoğlu açıkladı: ÖTV ve KDV zamları yansıyacak! 

Yurt içinde gözler TCMB'nin faiz kararında!