18 / 05 / 2024

Yozgat Saraykent'teki termal tesis projesinde sona gelindi!

Yozgat Saraykent'teki termal tesis projesinde sona gelindi!

Saraykent İlçesi'nde Selçuklu döneminden kalma kervansaray içerisinde bulunan kaplıcadaki termal suyun yeniden turizme kazandırılması amacıyla başlatılan çalışmaların sonuna gelindi.



Saraykent İlçesi'nde Selçuklu döneminden kalma kervansaray içerisinde bulunan kaplıcadaki termal suyun yeniden turizme kazandırılması amacıyla başlatılan çalışmaların sonuna gelindi. Saraykent Belediye Başkanı Ahmet Öçal, kaplıcanın yeniden faaliyete geçmesi için önümüzdeki günlerde ihalesinin yapılacağını müjdeledi. 


Saraykent İlçesi'nde tarihi İpek Yolu üzerinde Selçuklu döneminden kalma Çinçinli Han'ın içerisinde bulunan hamamda kullanlan termal suyun yeniden kullanımı için hazırlanan termal tesis projesinde sona gelindi. 


Geçtiğimiz yıl Vali Abdulkadir Yazıcı' da termal suyun çıktığı tarihi mekanda incelemeler yapmış ve projeyi yakından takibe almıştı. Projenin geldiği son aşama hakkında bilgi aktaran Saraykent Belediye Başkanı Ahmet Öçal, geçen hafta Çarşamba itibariyle proje için Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan gerekli izinlerin çıktığını söyledi. 


Başkan Öçal, "Kuruldan hafriyat ve inşaat yapılabilir yönünde izin aldık. Şu anda herhangi bir sıkıntı gözükmüyor" dedi. Öçal, maliyet hesaplarının belirlenmesinin ardından ihale sürecine geçileceğini ifade ederek, "İnşallah önümüzdeki günlerde de ihalesini yapacağız. Allah nasip ederse, sağlık sıhhat verirse bu projeyi hayata geçireceğiz. Çünkü Saraykent halkına söz verdik. 


Bizim olmazsa olmazlarımız arasındadır bu proje. Halkımız hiçbir şekilde tereddüt duymasın. Benim en başta verdiğim söz buydu zaten" diye konuştu. 

Saraykent İlçe merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Çinçinli Han yakınındaki termal suyun 72 derece sıcaklıkta olduğu ve saniyede 42 litre debiye sahip olduğu öğrenildi.


"MOBESE TAMAMLANIYOR" 

Saraykent İlçesi'nde devam eden proje ve tamamlanan çalışmalar hakkında bilgi aktaran Belediye Başkanı Ahmet Öçal, Saraykent İlçesi'nin bundan böyle MOBESE sistemiyle donatılmış bir ilçe olduğunu ve bundan böyle ilçenin daha güvenli bir duruma geleceğini belirtti. 

MOBESE sisteminin ihalesinin yapıldığını söyleyen Başkan Öçal, müteahhit firmanın ilçeye gelerek işe başladığını ve MOBESE projesinin yaklaşık maliyetinin 650 ila 700 bin lira arasında olduğunu aktardı. 

Başkan Öçal, "Bundan böyle ilçemize giren, çıkan belli olacak. Bunun yanı sıra radar sistemi de mevcut olacağı için halkımız trafikte artık daha duyarlı olmak durumunda kalacak. Önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek. Şu anda direkleri dikilmiş durumda" dedi. 


"ALT YAPILARI ONARDIK" 


Belediye Başkanı Ahmet Öçal, ilçedeki mahallelerin alt yapılarını yeniden onardıklarını ve yol yapım çalışmalarını da sürdürdüklerini söyledi. 

Yapılan hizmetlerle Saraykent'in konumunun değiştiğini ve tüm projelerin tamamlanmasıyla birlikte farklı bir ilçe olacağını belirten Başkan Öçal, "Jandarma yolumuzun kilitli parkesi yoktu orayı yaptık. 

Çelikpınar yolu atıl vaziyetteydi orayı onardık. Fatih mahallemizde vatandaşımıza bir park inşa ettik. Sentetik çim sahamız yoktu ilçemizde, ilçemize sentetik çim saha inşa ettik. Anadolu lisemiz ihale aşamasında zeminindeki sıkıntıyı giderdik. Emniyet binamız ihale aşamasında. 

Yozgat'ta iki yere Anadolu Lisesi yapılıyor, bunlardan bir tanesi bizim ilçemize inşa ediliyor. Okullarımızın yollarını kilitli parke yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki aylar itibariyle de hastanemiz faaliyete geçecek. 

TOKİ inşaatımız ise müteahhidin gelmesiyle start aldı" şeklinde konuştu. 

Başkan Öçal, Saraykent için kaplıca,  TOKİ  ve Hastane projelerinin olmazsa olmazlar arasında bulunduğunu ve bu projelerin yakın zamanda hizmete gireceğini yineledi. 


Saraykent Belediye Başkanı Ahmet Öçal, 20 yataklı hastanede sona doğru gelinirken, TOKİ konutlarının yapımına başlanıldığını ve kaplıca projesinde de ihalesinin yapılmasıyla birlikte Saraykentlilerin kaplıcalarına kavuşacağını bildirdi. 


Doğan Güneş


Geri Dön