28 / 04 / 2024

Ytong, Bilecik Fabrikasında kapasite artırdı

Ytong, Bilecik Fabrikasında kapasite artırdı

Bilecik Ytong fabrikasının kuruluş  yıldönümü, kapasite artışıyla kutlandı



İlk üretim yılını geride bırakan Bilecik Ytong fabrikasında, artan talebe cevap verebilmek üzere dördüncü otoklav yatırımı tamamlanarak, 20 Ekim 2009 tarihinde düzenlenen törenle işletmeye alındı. 

Bilecik Valisi Musa Çolak, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Bayırköy Belediye Başkanı  Mustafa Yaman'ın da katıldığı törenle işletmeye alınan dördüncü otoklav ile fabrikanın üretim kapasitesi yıllık 180 bin m³'e ulaştı.

Bilecik Ytong fabrikasının kısa vadede yıllık 400 bin m³'e, ardından kademeli kapasite artışları ile yıllık 800 bin m³ üretim hacmine ulaşması ve bu kapasite ile dünyanın en büyük Ytong fabrikası olması hedefleniyor. 

Sektörün lideri konumundaki Türk Ytong, bu yatırım ile Türkiye'deki toplam üretim kapasitesini yıllık 1.500.000 m³'e çıkarttı. 

Törende konuşma yapan Türk Ytong Genel Müdürü Nabi Özdemir "Bilecik ve çevre illerde malzememizin avantaj ve üstünlüklerini daha yakından gören inşaat müteahhitlerimiz, mühendis ve yapımcılarımızın artan talepleri karşısında kapasitemizi artırma gereği duyduk ve fabrikamıza bir otoklav daha ilave ederek, kapasiteyi bügün itibariyle 130 bin m³/yıl'dan 180 bin m³/yıl'a çıkarmış olduk. Fabrikamızın nihai kapasitesi ilk etapta 400 bin m³/yıl'dır. İkinci tevsii etabında da 800 bin m³/yıl'a ulaşmayı, yani dünyanın en büyük Ytong fabrikası olmayı hedefliyoruz.  Malzememize bölgeden gelen ilgiyi gördükçe, hedefimize beklediğimizden daha da kısa zamanda ulaşacağımızı öngörüyoruz." dedi.  

Bilecik Valisi Musa Çolak ise konuşmasında, dünya markası Ytong'un Bilecik'te üretim yapmasından ve bölgeye sağladığı değerden duydukları memnuniyeti belirterek "Türk Ytong markasına yakışır bir şekilde, çevreye duyarlı üretimin ve sosyal sanayiciliğin en güzel örneklerini göstermektedir." dedi. Bir yıl gibi kısa bir sürede kapasite artışı gerçekleştiren Ytong'un üretim hedefine ulaşmasını, gurur verici bir gelişme olarak değerlendiren Vali Çolak, Bilecik iline yapmış olduğu katkılardan dolayı Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Demiren'e de teşekkürlerini iletti.


Geri Dön