03 / 10 / 2024

Yüksek faiz nedeniyle Türkiye’de konut yatırımı yapamayan Türkler KKTC’ye yöneldi!

Yüksek faiz nedeniyle Türkiye’de konut yatırımı yapamayan Türkler KKTC’ye yöneldi!

Yüksek faizler nedeniyle Türkiye’de konut yatırımı yapamayan Türk vatandaşları döviz bazlı kira getirisi nedeniyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) yöneldi. KKTC'de , 1 oda 1 salonlar için yıllık ortalama 20 bin paundun üzerinde net kira beklentisi bulunuyor. 




Yüksek faizler sebebiyle  Türkiye’de konut yatırımı yapamayan Türk vatandaşları KKTC’ye yöneldi. Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada KKTC’de 50’den fazla ülke vatandaşının konut yatırımı yaptığını dile getiren Toros Invest Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Bursalıoğlu, kendilerinin de karma yaşam projesi Hilltown Cyprus’ı hayata geçirdikleri Girne Esentepe bölgesinde toplamda 75 projenin devam ettiğini, yatırımcıların yüzde 70’lik kısmının Türk vatandaşlarının oluşturduğunu dile getirdi. Açıklamasında söz konusu bölgede kira değerinin döviz bazında geçen yıla göre yüzde 10 arttığını kaydeden Bursalıoğlu, aldıkları projeksiyonlara göre, 1 oda 1 salonlar için yıllık ortalama 20 bin paundun üzerinde net kira beklentisi bulunduğunu belirtti.

Yüksek faiz nedeniyle Türkiye’de konut yatırımı yapamayan Türkler KKTC’ye yöneldi!


10 YILDA AMORTİ EDİYOR


Türkiye’den Önder Çelik imzalı habere göre Türkiye’de son senelerde yaşanan kiracı-ev sahibi problemleri ve amortisman süresine değinen Bursalıoğlu “KKTC’nin yatırım açısından en büyük avantajlarından bir tanesi de gayrimenkul gelirlerinin ve değerlerinin dünyanın en çok kullanılan 3. para birimi olan İngiliz sterlinine endeksli olması. Bugün Türkiye’deki insanlar bankaların yüzde 50 mevduat faizi ile birikimlerini enflasyon karşısında korumaya çalışırken, Esentepe’de gayrimenkul projeleri döviz bazında yüzde 40 oranında değer kazanıyor. Üstelik akabinde yine kira gelirleri ile 10-12 yıl sürelerde döviz bazında kendisini amorti ediyor. Türkiye’de bu 300 ayı (25 yıl) bile buluyor” ifadelerini kullandı.

YABANCIYA 1 MÜLK HAKKI


Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Kıbrıs’ta tapu konusuna  değinen Toros Invest Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Bursalıoğlu, son dönemlerde İsraillilerin konut alımlarıyla ilgili tartışmalar nedeniyle yabancıların satış sözleşmesi yoluyla birden çok mülk edinmesinin önüne geçildiğini ve yalnızca tek mülk alabildiklerini dile getirerek, “Böylece yabancıların bir mülk, Türkiye ve Kıbrıs’ı tanıyanlara üç mülk alma hakkı tanındı. Türkiye avantajlı duruma geçti” dedi.

 

1930 yılında Arnavutköy'de 15 dönüm tarla 750 TL'den satılmış!

Belediyeler, 2 ilde konut ve arazi satıyor. Bu tarihlere dikkat!

Mağdur ev sahibinden uzayan davalara çözüm çağrısı: Dava dosyaları diğer illere aktarılsın, 2-3 yıl beklemeyelim! 


Geri Dön