29 / 04 / 2024

Yüksek faiz ve artan fiyatlar kaliteli konuta erişimi zorlaştırdı!

Yüksek faiz ve artan fiyatlar kaliteli konuta erişimi zorlaştırdı!

Yaptığı açıklamada konut yatırımcısının beklemeye geçtiğini belirten  Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tavukçuoğlu yüksek faiz ve artan fiyatların kaliteli konuta erişimi zorlaştırdığını kaydetti.



Son dönemlerde sık sık gündeme gelen gayrimenkul sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yaşan Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tavukçuoğlu, bugünkü konut fiyatları ve faiz oranlarıyla kaliteli konuta erişimin zor olduğunu dile getirdi. Aynı zaman Anadolu Yakası İnşaatçılar Derneği (AYİDER) eski Başkanı da olan Barış Tavukçuoğlu, inşaat maliyetlerinin enflasyonun üzerinde yükseldiğini de dile getirdi.

Dünya'dan Hamide Hangül'ün haberine göre Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tavukçuoğlu açıklamasında, “Diyelim ki enflasyon 100 ise bunun inşaat sektörüne yansıması yüzde 150 şeklinde odu. Bazı ürünlerde yüzde 200 şeklinde oldu. Malzemeye ulaşmak da giderek güçleşti. Yalnızca e fiyat açısından değil, üretim açısından da yeterli olmadı ve konuta ulaşmak ekonomik olarak da oldukça zorlaştı” dedi.

Yüksek faiz ve artan fiyatlar kaliteli konuta erişimi zorlaştırdı!

10 BİN TL'LİK KİRALIK EV 50 BİN TL'YE ÇIKTI


Yaptığı açıklamada şu anda markalı konut üretiminin hareketlendiğine değinen Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tavukçuoğlu, “Merkezde lüks konut dediğimiz bölgede bir üretim bulunuyor ve bunun bir şekilde tüketilmesi gerekli. İşte aslında bütün sıkıntı orada. Söz konusu bu fiyatlarla, bu faiz oranlarıyla, vatandaşlar kaliteli konuta erişmekte zorlanıyor. Yaşanan bu durum da kira fiyatlarına yansıyor. Gördüğümüz gibi 3 bin liralık konutlar 20 bin lira, 10 bin liralık konutlar 50 bin lira, 20 bin liralık konutlarda da 70 bin lira, 80 bin lira kiraları gördük ve konuşuyoruz” dedi.


FAİZE YATIRIYORLAR

Yaptığı açıklamada bugün faiz oranlarının geldiği noktanın, kredi taksitlerini zorladığına da değinen Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Melih  Tavukçuoğlu, mevduata verilmiş olan yüksek faizin de konuta yatırımlarını daralttığını belirtti.

Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tavukçuoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “İnsanlar, parasını korumak amacıyla bazen gayrimenkule yatırım yapıyor. Fakat tasarruf mevduatı yaparsanız, orada da eğer bankalar, rakamları yüksek tutarsa, bu kez de konut talep azalıyor. Faize gidiyor insanlar. Yani vatandaşlar aslında enflasyona karşı korunma güdüsüyle hareket ediyorlar.”

Yüksek faiz ve artan fiyatlar kaliteli konuta erişimi zorlaştırdı!

KONUT YATIRIMCILARI BEKLİYOR


Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada tüketicilerin enflasyon karşısında korunma aracı şeklinde yatırım tercihleri ile ilgili detaylar veren Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tavukçuoğlu “Gündemden düşmeyen faizler düşmedikten sonra vatandaşların konuta dönmesi, parasını korumak için 2. bir konut alması söz konusu değil. Yani yüzde 50 çok iyi bir getiri görünüyor. Fakat bu arada enflasyona da dikkat etmek gerekli” dedi.

Açıklamasında milyonlarca kişinin bir sosyal konut edinmek için ömrünü verdiği bir ortamda, önceliğin konuta acil ihtiyaçları olan vatandaşlara verilmesi gerektiğine değinen Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Melih  Tavukçuoğlu, “Bunun için de devlet desteği şart” dedi.

Yatırım amaçlı konut alanların şu anda beklediğini döviz, mevduat veya altın gibi değerlere yöneldiğini dile getiren Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tavukçuoğlu, konuta bir akışı sağlamak için faizlerin düşmesi gerektiğini ve piyasaların oturması gerektiğini dile getirdi.

Melih Tavukçuoğlu ayrıca açıklamasında ülkemizde enflasyon sebebiyle konut fiyatlarına ulaşmanın zorlaştığını, fiyat artışlarına karşı devletin arsa üretmesi gerektiğini de kaydetti.

 

ŞOK Market 1-5 Mart 2024 aktüel kataloğunu yayımladı! ŞOK'ta bu hafta seçili birçok üründe indirim var...

1952'de inşaat demir fiyatlarına yüzde 50 zam! 6 milimetrelik demir 75 kuruşa yükselmiş!

Doğru ve kaliteli bir inşaat için izlenmesi gereken 12 adım!


Geri Dön