28 / 04 / 2024

Yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular: Kapış kapış gidiyor!

Yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular: Kapış kapış gidiyor!

Son günlerde gündemden düşmeyen yüksek ev fiyatları dünyanın her bölgesinde sorun olurken, insanlar da yüksek fiyatlar için farklı bazı alternatiflere yöneldi Bakın ABD'de yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular...



Son dönemlerde sık sık gündeme gelen yüksek konut fiyatları dünyanın her bölgesinde büyük bir sorun olmayı sürdürürken, insanlar da yüksek fiyatlara ev alamadığı için bazı farklı alternatifleri tercih ediliyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre ABD'nin Georgia eyaletinin başkenti olan Atlanta'da Booker Washington adlı bir girişimci yüksek konut fiyatlarına karşı ilginç bir çözüm hayata geçirdi.

Tiny House şeklinde de bilinen minik konutların yapıldığı bir arazide konutlar ortalama ev fiyatlarının yarısı bedellere satılırken belediyenin de projenin destekçileri arasında bulunmasıyla bu konutlar adeta kapış kapış satıldı.

Sözcü'de yer alan habere göre Atlanta'da şuanda kira ortalaması aylık 2 bin 100 dolar olarak belirtiliyor. Ortalama bir konut fiyatı da 431 bin 250 dolar ve konut fiyatlarındaki senelik artış yüzde 12. Küçük konutlar da ortalama konut fiyatının yarısı bedelle satılıyor.


YENİ ALANLAR İNŞA EDİLİYOR

Verilen bilgilere göre Hatta South Park Cottages adlı alan o kadar popüler ki, Booker Washington Georgia'da başka bir alan hayata geçirmeye başladı. 

South Park Cottages, Atlanta'nın hemen dışında 2023'te açılmış olan ve fiyatları 190 bin ila 230 bin dolar arasında farklılık gösteren toplamda 29 küçük konuttan oluşuyor.

Boyutları 35 ila 55 metrekare arasında farklılık gösteren bir ve iki odalı birimlerden meydana gelen bu 29 konutun tamamı, daha inşa edilmesine bir sene kala iki ay içerisinde satıldı.

Tiny House (Minik ev) üreticisi olan Techie Homes'un sahibi ve kurucusu olan Washington, bölge halkına bir alternatif sunmak istediğini kaydetti.

Yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular: Kapış kapış gidiyor!


KONUTA ERİŞMEK SORUN

Washington konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Erişilebilir konut sahipliği Atlanta'da bir sorun. Bizim hedefimiz, küçük bir konutun kira fiyatınına ipotekle konut satmak" dedi.

Georgia'daki South Park Cottages o kadar başarılı oldu ki Washington yakınlarda Union Park Cottages isminde 2. bir bölge inşa ediyor. 26 konutun satışına bu ay içinde başlanacak.

2022'de yatırımcılar ve bankalar bu projeyi reddetmiş olsa da Washington, söz konusu sitenin inşası için 2 milyon dolarlık bir kitle kaynağı oluşturmuştu. Söz konuus proje yerel halktan ve 2020 yılından beri College Park'ın belediye başkanı olan Bianca Motley Broom'dan destek alıyor.


SATILAN KONUTLAR NASIL?

Techie Homes, South Park Cottages'ın arazisini 2021 yılının Ekim ayında 150 bin dolara satın almış ve inşaatı da 18 ay sonra tamamlamıştı. Topluluktaki konutlar 35 ila 55 metre kare arasında değişiyor ve iki kat yüksekliğinde.

Bazı konutlarda bir yatak odası, bazılarında da iki yatak odası bulunuyor. Tüm konutlarda eksiksiz bir mutfak, oturma odası ve çamaşır bölümünün dışında bir banyo bulunuyor.

Washington, her konutun kendi kendine öğrenen ve programlanabilir termostatlar, Bluetooth ses hoparlörleri ve akıllı buzdolapları dahil olacak şekilde geniş bir teknolojiyle döşendiğini söyledi.

South Park Cottages, bisiklet sürücüleri ve yayalar için de bir parkur ve 2 bin metrekarelik bir meyve ve sebze bahçesi de dahil olacak şekilde bazı ortak olanaklara da sahip.

Turizmde alarm zilleri çalıyor: Her beş otelden üçüne bankalar el koyabilir!

Milli Emlak'tan 3 ilde Nisan 2024 fırsatı! 130 bin liradan başlayan fiyatlarla KDV'den muaf arsa ve arazi satacak! 

Honda Civic'in en yeni fiyat listesi açıklandı! Civic'e tam 100 bin TL'lik Mart 2024 indirimi geldi!


Geri Dön