Sektörel

Yüksek servet sahiplerinin varlıklarının büyük kısmı gayrimenkulde! 

Satılık ve kiralık konutlarda fiyat yükselişleri henüz devam ederken, konut ve gayrimenkul yatırımının şimdi mantıklı olup olmadığı araştırılıyor. Peki yüksek servet sahibi kişilerin varlıkları hangi yatırım araçlarında? İşte detaylar...

Son zamanlarda konut ve gayrimenkul yatırımının mantıklı olup olmadığı sık sık gündeme geliyor. Satılık ve kiralık konutlarda fiyat yükselişleri henüz devam ediyor.

Bunların yanı sıra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Nisan 2024 dönemine ilişkin konut fiyat endeksi açıklandı ve açıklanan rakamlara göre, Konut Fiyat Endeksi'nin Nisan 2024'te bir önceki aya göre yüzde 2,2 oranında artış gösterdiği belirlendi. 

11,2 bin takipçili finans eğitmeni Cem Soner isimli kullanıcı, https://x.com/cem__soner resmi X sosyal medya hesabından yüksek servet sahibi kişilerin varlıkları ile ilgili bir paylaşımda bulundu. 

Cem Soner, söz konusu paylaşımında "Yüksek servet sahibi kişilerin varlıklarının büyük kısmı gayrimenkulde duruyormuş. Konutlar %32, ticari gayrimenkul %14.

Hisse senetleri yalnızca %18 (Türkiye'de hanehalkları için bu oran %20)

Altın %2

Kripto %1

Tahvil %12

Tutku Yatırımı (sanat, şarap, saat vs.) %5

Peki yatırımcılar ve vatandaşlar bu durum için neler söyledi? Konut ve ticari gayrimenkul yatırımı mantıklı mı? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Merkez Bankası ne yapacak... Dolarda 53 TL...

Konut fiyatları şu an oldukça düşük: Arz yok, kiralar fırlayacak!

Emniyet Genel Müdürlüğü duyurdu! Bekçi maaşları 50 bin TL mi oldu?