Ekonomi

Yumurta fiyatları dudak uçuklattı! Yumurtanın kolisi ne kadar oldu? İşte detaylar!

Yumurta, temel besin maddelerden biridir. Vatandaşlar güncel yumurta fiyatlarını araştırmaya başladı. İşte detaylar!Yumurta kolisi ile ilgili herkesi şaşırtan bir haber geldi

Yumurta fiyatlarına zam mı geldi? Yumurta kolisi ne kadar oldu? bu şekilde sorulan sorular gündemi bir hayli meşgul ediyor. Yumurta kolisi ile ilgili herkesi şaşırtan bir haber geldi.

İşte yumurta kolisi hakkında merak edilen o detaylar…

YUMURTA FİYATLARI NE KADAR OLDU? YUMURTA KOLİSİ NE KADAR OLDU?

Asgari ücrete gelen ara zam sonrasında gıda fiyatlarında artış meydana gelmeye başladı. Son olarak yumurtaya gelen zam ardından yumurtaya zam mı geldi ve yumurta fiyatları ne kadar oldu soruları gündeme getirdi.

Yumurta fiyatlarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Yaz ayının gelmesi ile birlikte tüketim azaldığı için fiyatların gerilediği yumurtaya yüzde 50’nin üzerinde zam uygulandı. Yumurta üretimini de artan enflasyon vurdu. Yumurta üreticileri, temel gıdalardan biri olan yumurta üretiminde artan yem, nakliye ve enerji maliyetlerinden yakınmaktalar. Bu artan maliyetler, yumurta fiyatlarına rekor artış olarak yansıdı. Birkaç hafta önce 30 liradan satılan yumurtanın kolisi 50 liralara kadar çıktı.

Zincir marketlerde ve ucuz marketler olarak tanımlanan yerlerde bile orta boy yumurtanın fiyatı 46,5 lira ile 47,5 lira arasında değişime uğradı. Yumurta maliyetlerinin 1,5 lira seviyesinde olduğunu dile getiren yumurta üreticileri, bir süredir toptan satış fiyatlarının 70 kuruş olması nedeniyle üretimin durma noktasına geldiğini söylüyordu. Yüzde 100'ün üzerinde zarar ettiklerini ifade eden üreticiler, devletten yem desteği isterken, nakliye maliyetlerinin de 3 bin liradan 10 bin liraya çıktığının da altını çizdiler.

YUMURTA FİYATLARI DENGELENMEYE BAŞLADI!

Yumurta toptancıları bu konu hakkındaki düşüncelerini dile getirdi. Yumurta toptancısı Süleyman Önal, fiyatların şu anda dengelenmeye başladığını söyleyerek, orta boy yumurtanın 42 lira seviyesine yükseldiğini, büyük boy yumurtanın 45 liraya, XL’ların ise 50 liraya satıldığını dile getirdi. Önal “Tabii marketlerde bu fiyatlar beşer lira daha fazla oynamaktadır. Şu anda telafi etmedi zararlarını ama biraz olsun nefes aldı üretici diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıflar Bankası bombayı patlattı! Faizsiz 1 Ağustos’a geçerli!

Benzine indirim mi geldi? Motorine indirim mi geldi? 19 Temmuz güncel akaryakıt fiyatları!

EYT’de son durum nedir? EYT ne zaman çıkacak? EYT kimleri kapsıyor?