Ekonomi

Yumurta fiyatlarında indirim geldi! 30'luk yumurta kolisi bakın kaç lira oldu?

BİM, A101, ŞOK, Migros, Carrefour gibi zincir marketlerde kolisi 50 liraya dayanan yumurta fiyatlarına indirim geldi. Marketler KDV indirimiyle beraber maliyetlerdeki kısmi düşüşü etiket raflarına yansıttı. İşte 30 adet Büyük Boy yumurtanın güncel etiket fiyatı.. BİM, ŞOK, A101, Migros gibi marketlerde 30 adet büyük boy yumurta fiyatları 50 liraya dayanmıştı

Yumurta üreticileri artan maliyetler nedeniyle yumurta fiyatlarına zam yapmıştı. BİM, ŞOK, A101, Migros gibi marketlerde 30 adet büyük boy yumurta fiyatları 50 liraya dayanmıştı. Söz konusu marketlerde satılan yumurta fiyatlarında indirim yapıldı. BİM'de 44 lira 90 kuruş olan orta boy Bili Bili marka 30 adetlik yumurta kolisi 38 liraya düştü. Yumurtanın birim fiyatı ise 1 lira 33 kuruş olarak hesaplandı.

YUMURTA ÜRETİCİLERİ: MALİYETLER ARTTI

Öte yandan yumurta üretcileri de girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle yumurta üretiminde düşüş olduğunus söyledi. Tavukların bu sebeple kesime gittiğini ifade eden üreticiler geçen sene bir torba yemin fiyatı 170 TL iken, şu anda 405 liraya çıktığını ifade ediyor.

GEÇEN SENE 14 LİRAYDI ŞİMDİ 39 LİRA

Artan girdi maliyetleri nedeni ile yumurta fiyatlarının yükseldiğini ama yükselen fiyatlara rağmen kâr edemediklerini anlatan üreticiler, bu konuda çözüm üretilmediği takdirde kümes hayvancılığı ve yumurta üretimi konusunda önümüzdeki süreçte ciddi sıkıntılar yaşanacağını iddia ediyor.

Geçen yıl Temmuz ayında 13-14 liraya mal edilen yumurta şu anda 38- 39 liraya mal ediliyor. Bu rakama personel, paketleme ve diğer girdiler henüz eklenmemiş olarak hesaplanıyor.

Avrupa'da toplatılan Kinder sürpriz yumurtayla ilgili Türkiye'den de karar çıktı! Hemen başlanacak

Yumurta üretiminin düşmesi fiyatlara nasıl yansıyacak? İşte A101, Migros, Carrefoursa 16 Nisan 2022 fiyat listesi...