27 / 04 / 2024

Yunan adalarından ev satın almak için ne gerekir?

Yunan adalarından ev satın almak için ne gerekir?

Yunanistan'da bazı şartlar altında farklı ülke vatandaşları ev sahibi olabiliyor. Peki, Yunanistan'dan nasıl ev alınır? Yunan adalarından ev satın almak için ne gerekir? İşte yanıtı..



Yunan adalarından ev satın almak için ne gerekir?

Yunanistan'da bazı şartlar altında farklı ülke vatandaşları ev sahibi olabiliyor. Yunanistan ve adalarından ev sahibi olabilen uluslar arasında Türkler de bulunuyor.


Peki, Yunanistan'dan nasıl ev alınır? Yunan adalarından ev satın almak için ne yapılır?


Yunanistan Maliye ve Kalkınma Bakanlıklarının hazırladığı tasarıya göre, Türk sahillerinin karşısındaki Ege adaları, Batı Trakya ve Yunan Arnavutluk sınırı gibi sınır sayılmayan bölgelerde 250-300 bin euronun üzerinde ev veya daire satın almaları halinde her 5 yılda bir yenilenecek ikamet izni verilebiliyor. 


18 Nisan 2013 tarihinde Yunan Meclisi tarafından kabul edilen 4146/2013 sayılı “Stratejik ve Özel Yatırımlar için Dostane Kalkınma Ortamın Oluşması ve diğer hükümler” adlı yasa hükümleri:


Yunan adalarından ev satın almak..

a)    Yunanistan’da emlak yatırımı yapma isteğini kanıtlayabilecek veya emlak sahibi veya Yunanistan’da otel ya da turistik möbleli konut için en az on senelik kira sözleşmesi imzalamış üçüncü ülke vatandaşlarına, Yunan Konsolosluk Makamları tarafından, Yunanistan için uzun süreli ulusal vize verilebilir. 


Satın alma ya da kira sözleşmesinin yapılacağı mülkün, en az 250.000 avro ticari değerinin olması gerekmektedir. Uzun süreli ulusal vize alan üçüncü ülke vatandaşı, Yunanistan’da ikamet izni için başvurabilir. 


b)    “Bakanlar arası Stratejik Yatırımlar Kurulu”nun kararı ile “stratejik” olarak nitelendirilen yatırımlar için, Yunanistan Konsolosluk Makamları, stratejik yatırımcı kurumunun yasal temsilcisine ve söz konusu yatırım planının düzenli bir şekilde gerçekleşmesi için Yunanistan’da bulunmaları gerekli görülen on (10) kişiye kadar, uzun süreli ulusal vize verebilirler. 


Söz konusu vize, müracaatta bulunan kişiye, ilgili müracaatın yapıldığı Konsolosluk Makamına, ikamet izninin onandığı İçişleri Bakanı kararının bir nüshası geldikten sonra verilebilir. 


Yunanlılar Türkiye'den ev alabilir mi?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön