Genel

Yunanistan ek yardım için gayrimenkulleri ipotek gösterecek!

Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) ile 60 milyar Euro ’luk yeni bir kredi anlaşması alması beklenen Yunanistan ’ın, yardıma karşılık olarak gayrimenkul servetinin bir bölümünü ipotek olarak göstereceği iddia edildi

AB ve IMF 'nin işi daha sıkı tuttuğu belirtilirken, özelleştirmeden elde edilecek gelirin de AB ve IMF tarafından bloke edileceği belirtildi. Başbakan Yorgo Papandreu 'nun da Almanya Başbakanı Angela Merkel ile sürekli olarak telefonda görüştüğü bildirildi. Papandreu ülkenin durumunu “uçurumun eşiğindeyiz ” diye özetledi.

27 milyar Euro tehlikede

Diğer taraftan 110 milyar Euro 'luk anlaşmanın 27 milyar Euro 'luk beşinci diliminin verilmesi de tehlikeye girdi. AB ve IMF heyetinin Atina 'daki son teftişten memnun kalmadığı ifade edildi. Yunanistan 'ın yılsonuna kadar AB ve IMF ile geçen yıl nisan ayı sonunda imzaladığı kredi anlaşmasının hedeflerinden 6-7 milyar euro geride kalacağı tahminleri yapıldı. AB kararına rağmen 110 milyar euro 'nun geri ödenmesi süresinin 7 yıla uzatılması için imzaların atılmaması da endişeleri arttırdı.   Ekonomik krizdeki Yunanistan 'da dün hayat bir kez daha durdu. Yunanistan Kamu çalışanları Konfederasyonu, İşçi Sendikaları Federasyonu ve Mücadeleci İşçi Kolları Birliği 'nin çağrısıyla   yapılan grev ve protesto gösterilerine büyük katılım oldu.
Hürriyet/Yorgo KIRBAKİ