Kentsel Dönüşüm

Fikirtepe'de bir dernek daha kira yardımı için başvurdu!

Fikirtepe Derneği, kentsel dönüşüm kira yardımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü'ne başvurarak, Fikirtepe'ye devletten kira yardımı talep eden ikinci dernek oldu. İşte Alaattin Demirel ve Sabır Karakoçoğlu'nun açıklamaları...

Kadıköy Fikirtepe'de Vartaş İnşaat'ın yapı adasına imza atmakta uzun süre direnen evini yıktırmamasıyla bir dönem 'Fikirtepe inatçısı' olarak anılan Alaattin Demirel ve Sabır Karakoçoğlu tarafından kurulan Fikirtepe Derneği, kira yardımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu. 


Fikirtepe Derneği, bu başvurusuyla Yasin Bektaş başkanlığındaki Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği'nden sonra Fikirtepe kentsel dönüşüm kapsamında Bakanlık'tan hak sahiplerine kira yardımı ödemesi yapılmasını isteyen ikinci dernek oldu. 


Fikirtepe'ye kira yardımı için yapılan ilk başvurunun haberini okumak için tıklayın!

"Evi yıkılan vatandaş, firmaların kira ödemelerinde sıkıntı yaşıyor"


Fikirtepe Derneği tarafından 20 Ocak 2015 Salı günü yapılan başvuruyla ilgili derneğin internet sitesine bir açıklama yapan Alaattin Demirel, şunları söyledi. 


"6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Uygulama Yönetmeliği’nin 16. Maddesine göre çok açıktır ki, Fikirtepe’de hak sahiplerine kira yardımı yapılması gerekmektedir Ancak süreç başladığından beri 4 sene geçmesine, bazı adalarda evler yıkılalı da 2 yıl dolmasına rağmen halen hak sahiplerine kira yardımı yapılmamaktadır. Evleri yıkılan vatandaşların firmaların kira ödemelerinden de  sıkıntılar yaşadıklarına dair haberler alınmaktadır. Bu nedenle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yasada öngörülen kira yardımını ödemesi yaşamsal önem kazanmaktadır".


Fikirtepe'de kira yardımı belediyelere devrediliyor! Detaylar için tıklayın!


"Fikirtepe'de zenginlik yok, mağduriyet var"


Dernek Başkanı Sabır Karakoçoğlu da Fikirtepe'nin kira yardımı talebiyle ilgili olarak, "Fikirtepe’de kamuoyunda bilinenin aksine insanlar zenginlik değil yaşanan olaylarla bir nevi mağduriyet yaşıyorlar. Çoğunluğu düşük gelirli insanların yaşadığı bölgeye devlet yasal hakları olan kira yardımını henüz yapmazken evleri yıkılan hak sahiplerine  bir darbede müteahhitlerden alınan kiraların zamanında ödenmemesi ile geliyor" diye konuştu.


Fikirtepe'de kentsel dönüşüm isyanı: 1 Şubat'ta yürüyüş var! Haberimizi okumak için tıklayın! 


Emre Kulcanay / Emlakkulisi.com