Emlak Terimleri

Kentsel dönüşüm yardımları neler?

Kentsel dönüşüm sürecine giren binanın malikleri ve kiracıları bazı maddi yardımlardan faydalanabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm yardımları neler? Yerine yeni deprem yönetmeliklerine uygun binalar inşa ediliyor

Kentsel dönüşüm ile riskli olarak tespit edilen ve ömrünü tamamlamış olan riskli yapılar yıkılıyor. Yerine yeni deprem yönetmeliklerine uygun binalar inşa ediliyor. Bu süreçte riskli binanın sakinlerine bazı yardımlar yapılıyor. 

Riskli yapı tespit süreci başlamış olan veya başlayacak olan bazı hak sahipleri, kentsel dönüşüm sürecinde hangi yardıma nasıl başvuracağını merak ediyor. Peki, kentsel dönüşüm yardımları neler? Kentsel dönüşüm yardımlarına kimler başvurabilir?

KENTSEL DÖNÜŞÜME NASIL BAŞVURULUR?

Riskli binaların tespiti, maliklerin tapu ve kimlik fotokopisi ile yapacakları müracaat üzerine, Bakanlığımızca lisans verilen ve listesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın resmi internet sitesi ile www.kentseldonusum.gov.tr adresinde güncel olarak yayımlanan kurum veya kuruluşlarca yapılacaktır.

Binanın risk tespitini yaptırmak için maliklerin 2/3 çoğunluğu ile karar alınmasına gerek yoktur. Risk tespiti için maliklerden birinin müracaatı yeterlidir.
 

KENTSEL DÖNÜŞÜM YARDIMLARI NELERDİR?

Kentsel dönüşüm yardımları faiz desteği ve kira yardımı ile taşınma yardımı olarak karşımıza çıkıyor.

Kanunen riskli alanlarda, rezerv yapı alanlarında veya riskli binalarda yaşayan vatandaşlarımıza talepleri doğrultusunda 18 aya kadar kira yardımı yapılacak ya da bankalardan kullanılacak kredilerde faiz desteği sağlanacaktır.

Riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşüm kredisi 2022 ne kadar oldu?

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?