Genel

Yunanistan otellerini yarı fiyatına satıyor!

Euro ’dan çıkacağı yönündeki iddialar yüzünden Avrupa ’da tartışma konusu olan Yunanistan ’da kriz derinleşiyor. Yunan gazeteleri, hükümetin ödemeleri durdurduğunu, piyasalarda likit para sıkıntısının arttığını yazdı....

YUNANİSTAN 'DA, mali krizin olumsuz etkileri tüm alanlarda sürerken, devletin özel ve kamu kuruluşlarına olan yaklaşık 10 milyar Euro tutarındaki borçlarını ödememesi nedeniyle piyasada büyük durgunluk yaşandığı bildirildi. Yunan medyası, mali krizle mücadele çerçevesinde aldığı çeşitli önlemlerle gelirini arttırmaya çalışan hükümetin, alacaklılarına ödemeyi durdurduğunu kaydetti. Elefterotipia gazetesi, ‘2010 yılından bu yana inşaat şirketlerine, hastanelere ilaç ve sıhhi malzeme sağlayan şirketlere olan borçların ve KDV iadelerinin ödenmediğini ' belirttiği haberinde, ülkede yapılan zamları protesto ederek, ‘Ödemeyeceğim ' adı altında sivil itaatsizlik eylemi başlatan gruba hükümetin de katıldığını yazdı. Hükümetin, ‘borçlarını ödeme konusunda sözünü tutmaması ' nedeniyle piyasada oluşan likit para sıkıntısının yaşanan ekonomik sıkıntıyı daha da arttırdığı belirtilen haberde, ortaya çıkan bu durumun iş dünyasına da olumsuz etkileri olduğu kaydedildi.

Oteller yarı fiyatına satılıyor

Ekonomik krizin turizmi de etkilediği Yunanistan 'da, binin üzerinde otelin gerçek değerinin çok altında altında fiyatlarla satışa çıkarıldığı da bildirildi. Real News gazetesi, Atina, Selanik ve adalarda daha önce fiyatı 200 milyon Euro 'dan başlayan 5 yıldızlı otellerin fiyatlarının 100 milyon Euro 'ya düştüğünü yazdı.

PAPANDREU: Yunanistan 'ı rahat bırakın

YUNANİSTAN Başbakanı Yorgo Papandreu ‘Yunanistan 'ın Euro 'dan çıkışıyla ilgili haberlerin asılsız olduğunu ' belirterek dedikoduların arkasında spekülatörlerin bulunduğunu ' söyledi. Papandreu “Bazı sorumsuzlar rant sağlama amacıyla korku yaymak istediler. Sıkça cinayet sınırlarına ulaşan bu senaryoların Yunan halkının psikolojisine olumsuz etkileri oluyor. Herkese Yunanistan 'ı rahat bırakmaları çağrısında bulunuyorum ” dedi.
Star