30 / 04 / 2024

Yunanistan'da 11 bin 237 mülteci evlerinden çıkarılacak!

Yunanistan'da 11 bin 237 mülteci evlerinden çıkarılacak!

Yunanistan'ın başkenti Atina'da konaklama desteğinin sona erecek olması sebebiyle 11 bin 237 mülteci 1 Haziran'da evlerinden çıkarılma tehlikesiyle karşı karşıya...



Yunanistan'ın başkenti Atina'da konaklama desteğinin sona erecek olması nedeniyle evsiz kalma tehlikesiyle karşılaşan mülteciler, protesto düzenledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen konaklama programlarının uzatılmasını talep eden mülteciler, Atina'daki Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (UNHCR) ofislerinin olduğu binanın önünde toplandı.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 200 mülteci, ellerinde ''nerede insanlık'' yazılı dövizlerle toplandı.

Mülteciler, bir süre oturma eylemi yaptı. 

Üç gündür gösterilerine devam eden mülteciler, istekleri yerine getirilene kadar gösterilerini sürdüreceklerini belirtti.

- 1 Haziran'dan itibaren evlerden çıkarılacaklar

Diğer yandan, Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, bugün yaptığı açıklamada, mültecilerin, 1 Haziran'dan itibaren kaldıkları evlerden çıkarılacaklarını açıkladı. 

Tahliye işlemlerinin yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgını sebebiyle Mayıs'a ertelendiğini dile getiren Mitarakis, "Bu, daha fazla geciktirilemez. Mülteciler, bu karar hakkında daha önceden bilgi sahibi edildi" diye konuştu.

Yunanistan genelinde konaklama programları kapsamında ev, kamp ve otellerde mülteci konumunda bulunan 11 bin 237 kişi, 1 Haziran'dan itibaren evsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya.

Eğer bir çözüm bulunmazsa çok yakın bir zamanda Atina'daki tüm meydan ve parkların evsiz mültecilerle dolup taşacağını belirten ırkçılık karşıtı gruplar, Atina'da şu an kullanılmayan otel ve binaların onarılıp konaklamaları için mültecilere verilmesi gerektiğine işaret ediyor.

Filistinliler Batı Şeria'nın kuzeyinde inşa edilecek Yahudi yerleşimini protesto etti!

Depremde hasar gören Zagreb Katedrali onarılıyor!


Geri Dön