06 / 05 / 2024

Yunanlı iş adamları fabrikalarını Türkiye'ye taşımaya başladı!

Yunanlı iş adamları fabrikalarını Türkiye'ye taşımaya başladı!

Krizle boğuşan Yunanistanda tekstil fabrikaları bulunan iş adamı, 3 fabrikasından birini İstanbula taşıdı. Ülkede zenginler daha önce de parasını ülke dışına çıkarma yarışına girmişti



Yunan iş adamı, ülkesinde ayakta kalma mücadelesi veren meslektaşlarına da seslenerek, Buraya gelin ve Türkiyede iş yapın çağrısında bulundu.

Borcu gelirinin 4 katına ulaşan Yunanistanda ayakta kalamayacağını anlayan iş adamları, kurtuluşu Türkiyede buldu. Ülkesi krizle boğuşan 3 iş adamı, Yunanistandan kaçtı ve 3 tekstil fabrikasından birini İstanbula taşıdı. Yunan iş adamları Konstantinos Athanasopoulos, Kyriakos Liolios ve İoannis Psomopoulos, ülkelerinde baş gösteren krizde ayakta kalmanın çaresini kaçmakta buldu. Yaptıkları araştırmalar sonucunda tekstil ürünleri üreten fabrikaları için en uygun yerin Türkiye olduğuna karar veren Yunan iş adamları, fabrikalarından birini geçtiğimiz aylarda Güneşli Evren Mahallesine taşıdı.

La Stampa ismini verdikleri fabrikada hem Türk hem de Yunan işçileri çalıştıran Yunan işadamları, aynı zamanda ülkelerindeki meslektaşlarına da çağrı yaptı. Yunan işadamı Kyriakos Liolios, tekstil ürünleri yaptıklarını belirterek, Baskı, nakış, pul gibi çeşitli ürünler yapıyoruz. Yunanistanda iki firmamız daha var. Birisi nakış, diğeri baskı üzerine. Kendimize özgü örneklerimiz de var. Yunanistandaki firmalarımızla da internet üzerinden işlerimize devam ediyoruz. Yunanistandaki kriz bizi büyük ölçüde olumsuz etkiledi. Bu yüzden araştırmalar yaptık. Bulgaristan ve Arnavutluku araştırdık ama Türkiyedeki pazarı görünce Türkiyeyi tercih ettik dedi.

Türkiyenin giysi ihracatında Avrupada bir numara olduğunu belirten Liolios, Çok organize olmuş Türk firmaları var. Türkiyedeki ihracat ve üretim bizi çok etkiliyor ve yakından ilgilendiriyor diye konuştu. Konstantinos Athanasopoulos ise, Biz bu işi yıllardır Yunanistanda yapıyoruz. Burada da aynı şekilde yaparız. Yunanistandan gelen bir kişinin de bu ülkede bir şeyler yapabileceğini göstermek istiyoruz dedi.

Türkiye


Geri Dön