07 / 05 / 2024

Yunis Karaca'nın Kaynaştır projesi Akkent TOKİ Konutları'nda uygulanmaya başlandı!

Yunis Karaca'nın Kaynaştır projesi Akkent TOKİ Konutları'nda uygulanmaya başlandı!

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yunis Karaca'nın 'Kaynaştır' projesi TOKİ Konutları'nda uygulanmaya başlandı.




DPÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yunis Karaca'nın 'Kaynaştır' projesi uygulanmaya başlandı..

Yıldız Holding'in kurucusu merhum Sabri Ülker adına düzenlenen 100 bin liralık TURMEPA Sabri Ülker Çevre Ödülü'nii alan, Yrd.Doç.Dr. Yunis Karaca'nın, çöpleri kaynağında ayrıştıran 'Kaynaştır Projesi'ni Akkent Mahallesi'ndeki  TOKİ  konutlarında uygulamaya başladı. 

Proje hakkında bilgi veren Yrd.Doç.Dr.Yunis Karaca şunları söyledi: "Geliştirdiğimiz çöp ayrıştırma makinesi cam, plastik, kağıt ve sıvı yağ gibi atıkları kaynağında ayrıştırıyor. Proje Türkiye ekonomisine ve ekolojisine önemli katkıları olacak. Vatandaşlarımız evlerindeki atıkları kanal ve robotik ayırma konteynerlarına gönderebilecek. 

Bu sistem 7 tür atığı kaynağında ayrıştırabiliyor. Projemiz başarılı olunca Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bir yönetmelik çıkartarak yeni yapılan binalarda 'Atık Ayrıştırma Bacası' adlı sistemin zorunlu hale getirdi. Eğer projemiz ülke genelinde uygulanırsa yılda 5 milyar lira gibi bir gelirimiz olacak. TOKİ Tokat'ta 'Kaynaştır' projesini uygulamaya başladı. Hedefimiz 81 ilimizde projenin uygulanmasıdır." 



Büyükçekmece Gazetesi




Geri Dön