19 / 05 / 2024

Yunis Karaca kaynaştır projesi

Yunis Karaca kaynaştır projesi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yunis Karaca'nın 'Kaynaştır' projesi TOKİ Konutları'nda uygulanmaya başlandı.

Hazine arazileri boşaltılacak, kaynağa dönüştürülecek! Konut ihtiyacı olanlara düşük bedelle satılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hazine arazileri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve kaynağa dönüştürüleceklerini, halka arz edileceklerini, önceliğin konut ihtiyacı olanlarda olacağını vurguladı. İşte ayrıntılar..

Fiyatları araştırılmaya devam ediyor; Fakir Dikey Şarjlı Kablosuz Süpürge fiyatı ne kadar oldu?  

Son dönemde oldukça popüler olan dikey şarjlı kablosuz süpürgelerin fiyatları araştırılmaya devam ediyor. Dyson, Fakir, Philips, Karaca gibi pek çok marka dikey süpürge satışında birbirleriyle yarışıyor. Peki Fakir dikey şarjlı kablosuz süpürge fiyatları ne kadar?

Yunis Karaca'nın Kaynaştır projesi Akkent TOKİ Konutları'nda uygulanmaya başlandı!

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yunis Karaca'nın 'Kaynaştır' projesi TOKİ Konutları'nda uygulanmaya başlandı.

Kaynaştır Projesi Akkent TOKİ Konutları'nda uygulanmaya başladı!

DPÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yunis Karaca'nın 'Kaynaştır' projesi Akkent Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarında uygulanmaya başladı uygulanmaya başlandı.

Bursa'da Kaynaştır adlı çöp ayrıştırma makinası 21 katlı bir gökdelene kuruldu!

Yunis Karaca tarafından geliştirilen, parmak ucuyla dokunma kolaylığıyla kağıt, plastik, evsel, metal, pil, elektronik, yağ ve cam atıkları ayrı konteynırlara gönderen "Kaynaştır" adlı çöp ayrıştırma makinesi, Bursa'da 21 katlı bir gökdelene kuruldu.

Kütahya'da bir akademisyen "kaynaştır" projesiyle binalardan 5 milyar lira gelir elde edecek!

Kütahya'da bir akademisyenin geliştirdiği "Kaynaştır" projesinde binalara kurulacak sistem sayesinde yılda 5 milyar lira gelir elde edilmesi planlanıyor. Türkiye'de bu sistemin binalara kurulması halinde yılda 5 milyar lira getirisi olacak.

Kaynağında ayrıştırılan çöpten 5 milyar lira gelir elde edilecek!

Kaynağında ayrıştırılan çöpten 5 milyar lira gelir elde edilecek. Kütahya'da bir akademisyenin geliştirdiği sistem sayesinde binalara kurulan "Kaynaştır" çöp ayrıştırma makinesiyle cam, plastik, kağıt ve sıvı yağ gibi atıkları kaynağında ayrıştırıyor.

DSİ'de su kaynağı hazır olan projelere öncelik veriliyor!

Su kaynağı hazır olan projelere öncelik verildiğini belirten DSİ Proje ve İnşaat Dairesi Başkanı Ali Kılıç, DSİ'de ödenek sıkıntısı olmadığını belirtirken tozlu dosyaların hayata geçirildiğini söyledi...

İstanbul'da Fuel-Oil ünitelerinin kombine çevrim santraline dönüştürülmesi!

İstanbul ili, Avcılar ilçesi, Ambarlı mevkii'nde; "Fuel-Oil l-ll-lll Ünitelerinin Çift Yakıtlı (doğalgaz+motorin) Kombine Çevrim Santraline Dönüştürülmesi ve Kapasite Artışı Projesi için halkın katılım toplantısı düzenlenecek...

Sakarya eski TZDK Yemekhanesi Sanat Galerisi’ne dönüştürüldü!

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kent Park’ta bulunan Eski TZDK Yemekhanesi, modern bir Sanat Galerisi’ne dönüştürüldü. Fatih Turan, modern sanat galerisinin bayramdan hemen sonra düzenlenecek bir sergiyle açılacağını duyurdu...

Gaziosmanpaşa'da afet sonrası toplanma alanı toplu konuta dönüştürüldü!

Gaziosmanpaşa'da afet sonrası toplanma alanı toplu konuta dönüştürüldü. Depremde toplanacak yer yok. Gaziosmanpaşa'nın Mevlana Mahallesi'nde yer alan afet sonrası toplanma alanı, toplu konut alanına dönüştürüldü...

Meydan Ümraniye AVM LÖSEV İyilikler Tırı’nı ağırladı!

Duyarlı ve iyiliksever bağışçıların destekleriyle ihtiyaç sahibi ailelere yardımları birebir elden ulaştırarak binlerce lösemili çocuğun yüzünü güldüren LÖSEV İyilikler Tırı’nın durağı bu kez Meydan Ümraniye AVM’ydi...

Yerleri kamulaştırılanların iskanı!

Yerleri kamulaştırılanların iskanı nasıl oluyor, diye merak ediyorsanız sorunuzun yanıtı ve konu ile ilgili detaylara ulaşmak için haberimize giriş yapabilirsiniz. İşte Yerleri kamulaştırılanların iskanı...

Yunis Karaca kaynaştır projesi Haberi

Yunis Karaca kaynaştır projesi


DPÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yunis Karaca'nın 'Kaynaştır' projesi uygulanmaya başlandı..

Yıldız Holding'in kurucusu merhum Sabri Ülker adına düzenlenen 100 bin liralık TURMEPA Sabri Ülker Çevre Ödülü'nii alan, Yrd.Doç.Dr. Yunis Karaca'nın, çöpleri kaynağında ayrıştıran 'Kaynaştır Projesi'ni Akkent Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarında uygulamaya başladı. 

Proje hakkında bilgi veren Yrd.Doç.Dr.Yunis Karaca şunları söyledi: "Geliştirdiğimiz çöp ayrıştırma makinesi cam, plastik, kağıt ve sıvı yağ gibi atıkları kaynağında ayrıştırıyor. Proje Türkiye ekonomisine ve ekolojisine önemli katkıları olacak. Vatandaşlarımız evlerindeki atıkları kanal ve robotik ayırma konteynerlarına gönderebilecek. 

Bu sistem 7 tür atığı kaynağında ayrıştırabiliyor. Projemiz başarılı olunca Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bir yönetmelik çıkartarak yeni yapılan binalarda 'Atık Ayrıştırma Bacası' adlı sistemin zorunlu hale getirdi. Eğer projemiz ülke genelinde uygulanırsa yılda...