28 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa'da afet sonrası toplanma alanı toplu konuta dönüştürüldü!

Gaziosmanpaşa'da afet sonrası toplanma alanı toplu konuta dönüştürüldü!

Gaziosmanpaşa'da afet sonrası toplanma alanı toplu konuta dönüştürüldü. Depremde toplanacak yer yok. Gaziosmanpaşa'nın Mevlana Mahallesi'nde yer alan afet sonrası toplanma alanı, toplu konut alanına dönüştürüldü...



CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin,  TOKİ  ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentleri afetten korumak yerine, belediyeleri by-pass eden, yeni rant merkezleri oluşmasına neden olan anlayışla hareket ettiğine dikkat çekti. 


Mevlana Mahallesi'ndeki afet sonrası toplanma alanı, 20 yılı aşkın süredir boş durumdaydı ve üzerinde ramazan ayında eğlenceler düzenleniyor, sirkler gösteri yapıyordu. Toplanma alanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2006 yılında plan tadilatı yapılarak toplu konut alanı ilan edildi. Daha sonra TOKİ devreye girerek alan için "emsal: 2.5 yükseklik: serbest" olmak üzere yeni bir imar planı yaptı. Ve yaklaşık bir ay önce de TEM Avrupa Konutları'nın 20'şer katlık 3 adet konut inşaatı başladı. Gürsel Tekin, "Toplanma alanı olarak kullanılması gereken alanların hepsi AVM ya da rant merkezi oldu. 

Bu alanlardan bir tanesi bile kalmadı. Hepsi yandaşlara peşkeş çekildi" dedi. 


Cumhuriyet


Geri Dön