11 / 05 / 2024

Gaziosmanpaşa afet sonrası toplanma alanı

Gaziosmanpaşa afet sonrası toplanma alanı

Gaziosmanpaşa'da afet sonrası toplanma alanı toplu konuta dönüştürüldü. Depremde toplanacak yer yok. Gaziosmanpaşa'nın Mevlana Mahallesi'nde yer alan afet sonrası toplanma alanı, toplu konut alanına dönüştürüldü...

Gaziosmanpaşa 100. Yıl Ortaokulu'nun inşaatı başladı!

5.8’lik İstanbul depremi sonrasında ağır hasarlı olduğu tespit edilerek, kontrollü olarak yıkılan Gaziosmanpaşa 100. Yıl Ortaokulu'nun inşaatı kaldığı yerden devam ediyor.

Arnavutluk'a afet konutu yapımı iş birliği sözleşmesi imzalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Arnavutluk Yeniden İnşa Bakanı Arben Ahmetaj, Arnavutluk Laç kentine inşa edilecek 522 konut, 37 ticari ünite ile 375 araçlık kapalı otopark inşaatlarını içeren "Afet Sonrası Konut Yapımı Alanında İşbirliği Sözleşmesi"ni imzaladı. 

Gaziosmanpaşa'daki riskli binada tahliye gerginliği!

Gaziosmanpaşa Hürriyet Mahallesi'nde toplam 20 daire ve 2 dükkanın olduğu binada 15 aile evlerini AFAD ve belediye ekiplerinin incelemeler sonrasında tahliye edildi. 5 aile ise sürenin bitmesine rağmen evlerini henüz boşaltmadı.

Gaziosmanpaşa deprem toplanma alanları!

Marmara Denizi Silivri açıklarında saat 13.59’da meydana gelen deprem sonrası gözler deprem toplanma alanlarına çevrildi. Peki Gaziosmanpaşa toplanma alanları nerede? İşte Gaziosmanpaşa toplanma alanları...

Gaziosmanpaşa’da 3 katlı bina tahliye edildi!

Merkez üssü Çanakkale Ayvacık’ta meydana gelen deprem sonrası Gaziosmanpaşa’da 3 katlı bir binada çatlaklar meydana geldi. Yıkım riski bulunan bina tahliye edildi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden dönüşüm açıklaması!

Gaziosmanpaşa Belediyesi 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun doğrultusunda yürütülen Kentsel Dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Gaziosmanpaşa’da 100 bin öğrenciye Temel Afet Bilinci Eğitimi!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçede eğitim gören öğrencileri 'Temel Afet Bilinci Eğitimi' projesiyle doğal afetlere karşı bilinçlendiriyor. Proje kapsamında 100 bin çocuğun eğitimden faydalanması amaçlanıyor.

Kentsel dönüşüm İstanbul'da en çok Gaziosmanpaşa'yı etkileyecek!

Türkiye genelinde 2023 yılma kadar 6.5 milyon riski yapı yeniden inşa edilecek. 6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasası" İstanbul'da en çok Gaziosmanpaşa'yı etkileyecek.

Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm Master Planı'nın detayları belli oldu!

İstanbul Gaziosmanpaşa’da 6306 sayılı ‘Afet Yasası’ kapsamında ‘riskli alan’ ilan edilen 13 mahalle için yapılması planlanan kentsel dönüşümün detayları belli oldu..

Venedik Sarayları Gaziosmanpaşa'da 419 bin TL'ye! Yüzde 5 peşinatla!

Venedik Sarayları Gaziosmanpaşa projesi kapsamında yer alan daireler için yüzde 5 peşinat ödemesi yapılıyor. Sonrasında ise yüzde 75'i 1 yıl sonra ve kalan teslimde kredilendiriliyor.

Venedik Sarayları Gaziosmanpaşa'da yüzde 5 peşinatla! 419 bin TL'ye!

Venedik Sarayları Gaziosmanpaşa projesinde yer alan dairelerin fiyatları 419 bin TL 'den başlıyor. Venedik Sarayları Gaziosmanpaşa projesinde yüzde 5 peşinat ödemesi sonrasında taksitler senetle ödeniyor...

Gaziosmanpaşa Belediyesi İstanbul depremine hazır!

Gaziosmanpaşa Belediyesi İstanbul depremine hazır. Birleşmiş Milletler Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü dolasıyla ilçeye kazandırdığı afet TIR’larının tanıtımı bugün Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta tarafından yapıldı...

Gaziosmanpaşa Viaport Venezia teslim tarihi!

Gaziosmanpaşa Viaport Venezia teslim tarihi Aralık 2015 yılı olarak belirtiliyor. Gaziosmanpaşa Viaport Venezia projesinde yüzde 5 peşinat sonrasında banka kredisi kullanılarak taksitli ödemeler yapılıyor...

Gaziosmanpaşa afet sonrası toplanma alanı Haberi

Gaziosmanpaşa afet sonrası toplanma alanı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, TOKİ ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentleri afetten korumak yerine, belediyeleri by-pass eden, yeni rant merkezleri oluşmasına neden olan anlayışla hareket ettiğine dikkat çekti. 


Mevlana Mahallesi'ndeki afet sonrası toplanma alanı, 20 yılı aşkın süredir boş durumdaydı ve üzerinde ramazan ayında eğlenceler düzenleniyor, sirkler gösteri yapıyordu. Toplanma alanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2006 yılında plan tadilatı yapılarak toplu konut alanı ilan edildi. Daha sonra TOKİ devreye girerek alan için "emsal: 2.5 yükseklik: serbest" olmak üzere yeni bir imar planı yaptı. Ve yaklaşık bir ay önce de TEM Avrupa Konutları'nın 20'şer katlık 3 adet konut inşaatı başladı. Gürsel Tekin, "Toplanma alanı olarak kullanılması gereken alanların hepsi AVM ya da rant merkezi oldu. 

Bu alanlardan bir tanesi bile...