28 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa 100. Yıl Ortaokulu'nun inşaatı başladı!

Gaziosmanpaşa 100. Yıl Ortaokulu'nun inşaatı başladı!

5.8’lik İstanbul depremi sonrasında ağır hasarlı olduğu tespit edilerek, kontrollü olarak yıkılan Gaziosmanpaşa 100. Yıl Ortaokulu'nun inşaatı kaldığı yerden devam ediyor.



Silivri merkezli 5,8 büyüklüğündeki İstanbul depreminin ardından Gaziosmanpaşa 100. Yıl Ortaokulu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ağır hasarlı olarak tespit edilmiş, güvenlik açısından okulda eğitim öğretime ara verilmişti. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde yer alan habere göre; okulla ile ilgili yapılan “İleri Tetkik Çalışmaları” sonucunda 100. Yıl Ortaokulu binasının yıkılıp, yeniden yapılmasına karar verilmişti. Yıkımın tamamlanmasıyla Gaziosmanpaşa Belediyesi, okulun yeniden inşa edilmesi için düğmeye bastı.

Gaziosmanpaşa 100. Yıl Ortaokulu nun inşaatı başladı!

Belediyeye ait arsanın okul için tahsis edilmesinin ardından alanda zemin etüdü çalışması yapıldı. Projelendirme ve ihalenin tamamlanmasından sonra 100. Yıl Ortaokulu, 32 derslikli olarak çok daha modern eğitim olanaklarıyla yeniden inşa edilecek Bu süreçte taşımalı eğitim sistemiyle Ertuğrul Gazi İlkokulu'nda öğrenime devam eden öğrenciler, okullarına yeniden kavuşacak. 
 

Gaziosmanpaşa'da 4 bin 896 konutun teslimi yapıldı!


Geri Dön