27 / 04 / 2024

Antalya Ramada Otel'in restoranı konut alanına dönüştürüldü!

Antalya Ramada Otel'in restoranı konut alanına dönüştürüldü!

Antalya kamuoyunda sık sık gündeme gelen Rama’da Otel’in restoranlar bölümü belediye meclisinde yargı kararı doğrultusunda Merkezi İş Alanı’ndan konut alanına dönüştürüldü



Antalya 1. İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 8 Ekim 203 tarih ve 603 sayılı kararı ile 1,60 yapılaşma emsali ile Merkezi İş Alanı’na (MİA) dönüştürdüğü Ramada Otel’e ait restoranlar bölümündeki 1260 ada 20.28 ve 29 parsellerin 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Plan değişikliğini iptal etmişti. Mahkemenin 2013/523 Esas ve 2014/1562 Karar numarası ile 17 Aralık 2014 tarihinde iptal ettiği imar planı dün Başkan Menderes Türel’in Başkanlığında ki Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında 34. Madde olarak görüşüldü.


OYBİRLİĞİ İLE KONUT OLDU

Ramada Otel’in restoranlar bölümündeki 3 ayrı parselin MİA Alanı’ndan Konut Alanı’na dönüşmesine yönelik yargı kararına yönelik imar plan değişikliği 4 ay önce İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmişti. Komisyon, yargı kararı doğrultusunda 1260 ada 20.28 ve 29 parsellerin eski kullanım durumu olan konut alanına dönüştürülmesini uygun buldu. Dün gerçekleşen Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında da Ramada Otel ile ilgili imar plan değişikliği oybirliği ile kabul edildi.


MİA ALANI’NA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Bilindiği üzere, Ramada Otel’in falezler tarafında bulunan 1260 ada 20.28 ve 29 parseller 4 kata müsaadeli konut alanıydı. Otel yetkilileri, bu 3 parselin bulunduğu alanı konut yapmayacaklarını ve otele ait restoranlar yapacaklarını belirterek turizm alanına dönüşmesi için imar plan değişikliği talep etmişti. Yapılan imar plan değişikliği yargı tarafından iptal edilince bu kez de Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın döneminde Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile her türlü tesislerin yapılmasına imkân veren MİA Alanı’na dönüştürüldü. 


HESAPÇIOĞLU DAVA AÇMIŞTI

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu kararıHesapcıoğlu ailesi tarafından yargıya taşındı. Antalya 1. İdare Mahkemesi ise davaya konu RamadaOtel’e ait 3 parsel için yapılan ve meclis tarafından onaylanan ilave ve revizyon imar plan değişikliğini plan hiyerarşisine ve hukuka uyarlılık bulunmadığını karar vererek iptal kararı verdi. Yargının bu kararı ile Ramada Otel’in restoranların bulunduğu 3 ayrı parsel konut alanına dönüşmüş oldu. 


KIRCAMİ AVM TALEBİNE RED

Öte yandan; Başkan Menderes Türel’in başkanlığında  dün gerçekleşen Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında, ilk kez Hürses Gazetesi’nin ‘Kırcami’ye AVM” engeli başlığı ile gündeme getirdiği Carrefoursa ait 12743 ada 1 nolu parselin Karma Kullanım Alanı’ndan Merkezi Gelişim Koridoruna (MGK) dönüştürülmesine yönelik imar plan değişikliğine yönelik talepmecliste görüşüldü. Başkan Menderes Türel, Carrefoursa’ya ait imar plan değişikliğini hem Kırcami planlarını olumsuz yönde etkileyeceği hem de yeni bir AVM yapılmasına sıcak bakmadığı için uygun bulmadığını açıkladı. Yapılan oylamada, imar plan değişikliği oybirliği ile reddedildi.


KONUKSEVER AVM PAZARTESİ’YE KALDI

Antalya kamuoyunda yıllarca “Konuksever AVM” olarak bildiği ve Hamburg merkezli Ece Grubu bünyesinde yer alan Antalya 1 Gayrimenkul A.Ş’nin mülkiyetinde bulunan 4438 ada 2,3,4 4440 ada 5 4463 ada 16,17 4464 ada 16,17 4490 ada 5,6 4491 ada 8,9,10,11 nolu parsellerin ticari alana dönüştürülmesi de mecliste görüşüldü. Başkan Türel, daha önce de gündeme gelen Konuksever AVM için hukuk müşavirliğinin görüşü bulunduğunu ve yeni bir 1/25 bin ile 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Plan yapılmasına gerek duyulduğunu belirterek, Konuksever Mahallesi’ne AVM yapılmasına sıcak bakmadığını söyledi. Başkan Türel, 13 Temmuz Pazartesi günü yapılacak olan ek meclis toplantısında önerge ile gündeme alınan yeni nazım imar planlarının gündeme geleceğini de hatırlatarak, hukuk müşavirliği ile İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nın komisyona gönderilmesi gerektiğini söyledi.


ALANYA’DA KAÇAK BÜFELERE YIKIM

Alanya Belediye başkanı Adem Murat Yücel’in Alanya sahillerindeki kaçak olan büfeleri Eylül ayında yıkacağına yönelik açıklama yaptığını hatırlatan Başkan Menderes Türel, benzen uygulanın Manavgat Belediyesi tarafından da beklediğini söyledi. Manavgat Belediye başkanı Şükrü Sözen ise kendi ilçelerindeki sahillerdeki büfe ihalelerinin iptal edilmesinin doğru bir karar olduğunu belirterek, “Bu tür süreçlerde birbirimizin fikirlerini almak gerektiğini hep söylüyorum. Bizim belediyemizin halk plajının önüne de iki ayrı büfe yeri planlanmış. Ayrıca göreve gelir gelmez 40’a yakın işletmeyi yıktım” diye konuştu.


SAHİLİN ÜCRETLİ OLMASI TARTIŞILDI

Meclis toplantısında, Konyaaltı Sahili’nin bir kısmının ücretli olması konusu da tartışıldı. CHP Grup Sözcüsü Ruhi Beşiktaş, Başkan Türel’in geçtiğimiz yıl “Sahilleri ücretsiz yaptık” afişlerini hatırlatarak, bu sezon ücretli olmasını eleştirdi. Antalya’nın 64 kilometrelik sahilinin ücretsiz olduğunu belirten Başkan Türel, “Konyaaltı Sahili’nde kapıdan girişte olduğu gibi bilet kesmiyoruz. Zaman zaman gazeteci dostlarımız ve siyasetçi dostlarımız, sanki plajlara girerken para alınıyormuş gibi yanlış bilgilendirme yapıyorlar.  Bildiğiniz gibi geçen yıl Konyaaltı’nda bir uygulama yaptık. Şezlonglardan ücret almadık ve CHP buna itiraz etmişti. Gerekçe ise hizmet kalitesinin düştüğü söyleniyordu. Biz de CHP’nin bu eleştirilerine ve uyarılarına kulak verdik” dedi.


TÜREL: MUHALEFETE KULAK VERDİK

Türel, şöyle konuştu: “Konyaaltı sahili için anket çalışması da yaptıklarını hatırlatan Başkan Türel, anket sonuçlarında bazı vatandaşların da bir bölümünde bazı hizmetlerin ücretli olması yönünde talep olduğunu gördük. Bizde sahilin tamamının ücretli olmasını istemedik. Şezlong ve şemsiyeler öyle 15 lira değil, sadece 5 lira. Vatandaşın talepleri doğrultusunda planlama yaparız. Zaman zaman ‘Türel muhalefete kulak vermiyor’ diyordunuz. Şimdi kulak verdik. ‘Benim param yo’ diyenler için ücretsiz bölümlerde yaptık. ‘Benim param var ücretli bölümde şezlong kullanacağım’ diyenler içinde yer yaptık. Sahilin tamamında duş, soyunma kabinleri ve tuvaletler ise tamamen ücretsizdir” 


SAHİLİ İŞGAL ETTİRMEM

Sahil tartışmasında Konyaaltı’ndabulunan otellerin sahilleri işgal ettiği de gündeme geldi. Başkan türel, sahillerin işgal edilmesinin ve çevrilmesine kendisinin karşı olduğunu belirterek, “Bazı oteller, bizden önceki yönetim döneminde bazı tesisler yapmış. Şu anda yeni yapılan bir şey yok. Sahil yolundaki oteller kendi müşterilerine de plaj hizmeti vermek istiyor. Bizlerde bunu engelleyerek Antalya turizmine zarar vermek istemiyoruz” dedi. Türel, Sarısu da otopark ücreti olarak 5 lira alınmasını da hizmet karşılığı olduğunu, şezlong, şemsiye gibi hizmetlerden hizmet alınmadığını da vurguladı.


SAHİLLERE PROMENAT ÇALIŞMASI

CHP’li Beşiktaş, Gazipaşa’dan Kaş’a kadar 640 kilometre sahilde büfe yapılması için yapılan ihalenin iptal edildiğini hatırlatarak, yeni bir ihale yapılıp yapılmayacağını sordu.  Büfe ihalelerinin iptal edilmesi üzerine bir kısım büfe yerlerini iptal ettiklerini ve bunların da Manavgat’ta olduğunu söyledi. Manavgat’ta sahilde geçmişte parça parça promenatların yapıldığına dikkat çeken Türel, “Manavgat’ta Side’den Çolaklı’ya kadar bir bütün olarak promenat çalışması yapacağız. Daha sonra da büfe yerlerini değerlendireceğiz” dedi.


TOPLU TAŞIMA ESNAFINA MÜJDE

CHP’li Meclis Üyesi Recep Tokgöz, son günlerde kamuoyunda gündeme gelen toplu taşıma esnafına A-Kent tarafından ödeme yapılmadığı konusunu Başkan Türel’e sordu. Tokgöz, ayrıca araç takip sistemi ve aktarma sistemini de gündeme taşıdı.  Toplu taşıma esnafına ücretlerinin ödenmesi konusunun hukuki sürecinin devam ettiğini hatırlatarak, en geç Pazartesi günü ödemelerin yapılacağını söyledi. Araç Takip Sistemini Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından iptal edildiğinin altını çizen Başkan Türel, “KİK’in bu kararından sonra bir çalışma başlattık. Aktarma sistemi ise aynen devam ediyor” dedi. Türel, toplu taşımadaki kartlı sistemden dolayı belediyenin yüzde 2’lik payının kendilerine ödendiğini., ancak kartlı toplu taşıma araçlarına binen kişi sayısının az olmasından dolayı rakamında az olduğunu vurguladı.



Hürses


Geri Dön