27 / 04 / 2024

Antalya Ramada Otel'in havuzu konut alanına dönüştürüldü!

Antalya Ramada Otel'in havuzu konut alanına dönüştürüldü!

Antalya Muratpaşa Belediyesi içerisinde bulunan Antalya Ramada Otel'in havuzu ve diğer tesislerinin bulunduğu alan son olarak Muratpaşa Meclisi kararıyla tekrar değiştirildi ve konut alanına dönüştürüldü..



Antalya'da Muratpaşa Belediyesi sınırları içindeki Ramada Oteli'nin havuzu ve diğer tesislerinin bulunduğu alan belediye kararıyla yeniden konut alanına dönüştürüldü. Muratpaşa Belediye Meclisi, daha önce konut alanından 'kamu yararına' diyerek araziyi turizm alanına çevirmişti. Ramada Oteli arazinin üzerine havuz ve tesis yaptıktan sonra bazı meclis üyeleri plan tadilatını mahkemeye taşıdı. Antalya 3. İdare Mahkemesi Ramada Otelinin havuzunun ve diğer tesislerinin bulunduğu araziyi "bir kısım taşınmaz sahipleri lehine plan değişikliğine gidildiği anlaşılmıştır. Bu durumun kamu yararına uyarlılığı yoktur." tespitiyle iptal etti. 


Mahkemenin 'kamu yararı yok' deyip iptal ettiği plan tadilatı yeniden Muratpaşa Meclisi'nde masaya geldi. Önce 'kamu yararı' gözeten meclis bu kez araziyi turizm alanından çıkarıp tekrar konut alanına dönüştürdü. Kararın ardından Ramada'nın havuzu ve alanda bulunan diğer tesislerinin yıkılması bekleniyor. 



İstanbul İstiklal Gazetesi


Geri Dön