27 / 04 / 2024

Ambarlı Badem Sokak kaçak döküm sahasına dönüştürüldü!

Ambarlı Badem Sokak kaçak döküm sahasına dönüştürüldü!

Avcılar Ambarlı Mahallesi Badem Sokak kaçak döküm sahasına dönüştürüldü. Belediyenin döküme engel olmak yerine hafriyat dökülen alanın düzenlemesini yapması ise skandal olarak yorumlandı.



Bakanlar Kurulu kararı ile 'afete maruz bölge' ilan edilen ve tartışmalı yıkımların ardından boşaltılan Ambarlı Mahallesi Badem Sokak'ta şimdi de kaçak döküm sahası haline geldi. Akşam saat 21:00'den sonra Badem Sokak'a kaçak döküm yapıldığını ifade eden çevre sakinleri, Ambarlı Sahili'nin kaderine terk edildiğini ifade etti. Kaçak döküme neden ses çıkarılmadığını soran vatandaşlar, “Döküm işinde ciddi bir rant var. Bu ranttan dolayı mı sessiz kalınıyor?” dedi.


Yollar da kullanılmaz durumda

Avcılar Belediyesi'nin Badem Sokak'a, “Bu alanda arazi düzeltme çalışmaları belediyemiz tarafından yapılmaktadır” yazılı döviz asması, belediyenin kaçak dökülmüş hafriyatı gizleme çalışması olarak değerlendirildi. Yıkımı yapılan evlerin enkazının kaldırılmaması ve kaçak döküm nedeniyle Badem Sokak'a çıkan yollar da kullanılmaz hale geldi. İBB'yi ve Avcılar Belediyesi'ni göreve çağıran çevre sakinleri kaçak dökümün önüne geçilmesini ve Ambarlı Sahili'ne sahip çıkılmasını istedi. 


Gazetem İstanbul


Geri Dön