29 / 04 / 2024

Samsun Abdullah Derici Konağı kent müzesine dönüştürüldü!

Samsun Abdullah Derici Konağı kent müzesine dönüştürüldü!

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yer alan ve 25 yıldır kullanılmadığı için büyük oranda tahrip olan 250 yıllık ahşap konak, restore edildikten sonra kent müzesine dönüştürüldü.




Samsun'un Vezirköprü ilçesindeki 250 yıllık ahşap konak, restore edilerek turizme kazandırıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Vezirköprü Belediyesi, 250 yıl önce inşa edilen ve son 25 yıldır kullanılmadığı için büyük tahribata uğrayan Abdullah Derici Konağı'nı sahiplerinden alarak restore ettirdi. Tarihi konak, içinde bulunan günlük yaşamda kullanılan ve antika değerindeki kilim, mutfak eşyaları, oturma grubu gibi tüm eşyayla korunarak kent müzesi halinde getirildi.

 

Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, AA muhabirine konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ahşap konağın ilçenin eski belediye başkanlarından birine ait olduğunu, uzun süre boş bırakıldığı için oldukça yıprandığını söyledi.

 

Mirasçılarından konağın bedelsiz olarak tahsisini sağladıklarını belirten Edis, "Belediyemize tahsisini sağladıktan sonra konağı önce restore ettirdik. İçindeki tüm eşyaları tek tek elden geçirdik. Daha sonra kent müzesi olarak yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açtık. Vezirköprü'ye gelen turistlere konağı gezdirerek ilçenin geçmişine yönelik yaşamı gösteriyoruz." diye konuştu.

 

 


Geri Dön