23 / 12 / 2024

istanbul hafriyat sahaları

istanbul hafriyat sahaları

Avcılar Ambarlı Mahallesi Badem Sokak kaçak döküm sahasına dönüştürüldü. Belediyenin döküme engel olmak yerine hafriyat dökülen alanın düzenlemesini yapması ise skandal olarak yorumlandı.

1934 yılında İstanbul yıllara göre 'semt semt imar' sahalarına ayrılmış!

1934 yılında İstanbul'da imar sahaları semtlere ve yıllara göre ayrılmış. Her sene bir semt imar edilecekmiş. İşte detaylar...

İnşaat maliyetleri artıyor: İstanbul'da hafriyat depolama ücretlerine yüzde 449'luk dev zam!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde, bu yıl için önceden belirlenen hafriyat depolama ücretlerine yüzde 449'a ulaşan oranlarda zam geldi. Depolama sahasına gelen araç cinsi için 5 metreküpe kadar araç başına 135 TL'den yüzde 449 artışla 741 liraya çıkartıldı.

Bir İstanbul Yapı İnşaat Malzemeleri Hafriyat Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bir İstanbul Yapı İnşaat Malzemeleri Hafriyat Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 700 bin TL sermaye bedeli ile Salim Manaz tarafından kuruldu.

İstanbul 34 İnşaat Otomotiv Hafriyat Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul 34 İnşaat Otomotiv Hafriyat Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan İşbilir, Mesut Kızılyar, Yunus Safa İşbilir ve Yusuf İşbilir ortaklığında kuruldu.

3gen Yapı Malzemeleri Pazarlama ve Emlak İnşaat Taahhüt hafriyat Nak. Hiz.San.Tic.Ltd.Şti.İstanbul Şubesi açıldı! 

3gen Yapı Malzemeleri Pazarlama ve Emlak İnşaat Taahhüt hafriyat Nak. Hiz.San.Tic.Ltd.Şti.İstanbul Şubesi Maltepe’de 450 bin TL sermaye bedeli ile Veysel Gözay  Tepekesici tarafından açıldı. 

Orkur Tekstil Otomotiv İnşaat Hafriyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Orkur Tekstil Otomotiv İnşaat Hafriyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Ayvar tarafından açıldı.

İstanbul'un göbeğinde kaçak hafriyat rezilliği!

İstanbul'da döküm sahalarına para vermek istemeyen şöförler, taşıdıkları hafriyatı ücra yerlere, tarım alanlarına, orman yollarına döküp kaçıyor. Şehirdeki birçok orman yolları kaçak olarak boşaltılan hafriyatlarla doldu.

İstanbul Anadolu yakasında 10 günlük hafriyat alanı mı kaldı?

İstanbul’daki hafriyat döküm alanlarını belirlemek amacıyla İBB Meclisi’nden çıkmaması gereken kararların çoğunluğu elinde bulunduran AKP grubu tarafından yaklaşık 1.5 yıldır bekletilmesi krize sebep oldu.

İzmir depreminin ardından moloz dökümleri sorun oldu!

İzmir'de yaşanan depremin ardından ağır hasarlı binaların yıkım faaliyetleri sürüyor. Şehirdeki hafriyat sahaları ve moloz döküm alanlarının yetersiz olduğu iddia edildi.

İzmir depreminin ardından yeni iddia!

İzmir'de meydana gelen 6.6'lık depremin ardından gerçekleştirilen hasar tespit çalışmalarına devam ediliyor. Çalışmaların ardından şehirde bulunan hafriyat sahaları ve moloz döküm alanlarının yetersiz olduğu açıklandı.

Kahramanoğlu Yapı İnşaat Hafriyat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi qaçıldı!

Kahramanoğlu Yapı İnşaat Hafriyat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Başakşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Erkut Erman tarafından açıldı. 

İstanbul’daki hafriyatın hesabı mutlaka sorulmalı!

Gazeteci Yalçın Bayer, "İstanbul’da yıllık en az 100 milyon dolar olduğu iddia edilen kamuya ait hafriyat gelirlerinden ihalesiz sistemlerle yaratılan rantın hesabı sorulmayacak mı?" diyor...

İstanbul'un hafriyat toprağı "altın"a dönüştürülüyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin iştiraki Ağaç AŞ, Alibeyköy ve Kurtköy'de kurulan tesislerde, son bir yılda 355 bin metreküp hafriyat toprağını geri dönüştürüp park, bahçe ve rekreasyon alanlarında kullanılır hale getirildi. 

istanbul hafriyat sahaları Haberi

istanbul hafriyat sahaları

Bakanlar Kurulu kararı ile 'afete maruz bölge' ilan edilen ve tartışmalı yıkımların ardından boşaltılan Ambarlı Mahallesi Badem Sokak'ta şimdi de kaçak döküm sahası haline geldi. Akşam saat 21:00'den sonra Badem Sokak'a kaçak döküm yapıldığını ifade eden çevre sakinleri, Ambarlı Sahili'nin kaderine terk edildiğini ifade etti. Kaçak döküme neden ses çıkarılmadığını soran vatandaşlar, “Döküm işinde ciddi bir rant var. Bu ranttan dolayı mı sessiz kalınıyor?” dedi.


Yollar da kullanılmaz durumda

Avcılar Belediyesi'nin Badem Sokak'a, “Bu alanda arazi düzeltme çalışmaları belediyemiz tarafından yapılmaktadır” yazılı döviz asması, belediyenin kaçak dökülmüş hafriyatı gizleme çalışması olarak değerlendirildi. Yıkımı yapılan evlerin enkazının kaldırılmaması ve kaçak döküm nedeniyle Badem Sokak'a çıkan yollar da kullanılmaz hale geldi. İBB'yi ve Avcılar Belediyesi'ni göreve çağıran çevre sakinleri kaçak dökümün önüne geçilmesini...