28 / 04 / 2024

Yunus Emre pazaryerinin inşaat çalışmaları önümüzdeki günlerde başlayacak!

Yunus Emre pazaryerinin inşaat çalışmaları önümüzdeki günlerde başlayacak!

Karabağlar'da Yunus Emre Mahallesi'nde temeli atılan 10 bin metrekarelik alana sahip pazar yerinin inşaat çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin onayına sunulan proje daha sonra ihaleye çıkacak.



Karabağlar'da Yunus Emre Mahallesi'nde temeli atılan 10 bin metrekarelik alana sahip pazar yerinin inşaat çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanacak. Plan tadilatındaki değişiklik nedeniyle  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin onayına sunulan proje daha sonra ihaleye çıkacak ve ihalenin ardından da çalışmalar başlayacak.



Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu projede açık olarak yer alan pazar yerini halka daha iyi ve hijyenik koşullarda hizmet vermek için kapalı yapacaklarını, bunun yanı sıra alanda bölge halkının ihtiyacına yönelik olarak otopark ve sosyal donatı alanlarının da yer alacağını belirti. İzmir'in en büyük ilçesi Karabağlar'da özellikle kapalı pazar yeri eksikliği göz önünde bulundurularak proje çalışmaları yapılan Yunus Emre Mahallesi pazar yeri modern bir şekilde planlanarak tamamlanacak. Geçtiğimiz yıl temeli atılan Yunus Emre Mahallesi'ndeki pazar yerinin kapalı olması için plan tadilatı kararı aldıklarını belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yapılacak pazar yerinin kapalı olacağını, böylelikle ilçenin daha modern ve hijyenik bir pazar yerine kavuşacağını söyledi. 


Selvitopu ayrıca, yine plan değişikliğiyle pazar yeri alanında zemin altı otopark yapılacağını bunun da bölgenin yaşayanların ihtiyacını karşılayacağını dile getirerek, "Yunus Emre Mahallesi'ne modern bir pazar yeri kazandırarak Karabağlar halkı için önemli bir eksikliği gidermiş olacağız. Geçtiğimiz yıl temeli atılan pazar yeri imar planında açık pazar yeri olarak belirlenmişti. Biz daha modern ve sağlıklı olması için burası için belediye meclisimizce 3 Haziran 2014 tarihinde plan değişikliği önerisiyle kapalı pazar yeri ve zemin altı otopark olması kararını aldık. Bu karar İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde onay için bekliyor. Şu anda yasal süreç işliyor. Onay gelir gelmez inşaat çalışmalarına başlayıp modern pazar yerini halkın hizmetine en kısa sürede açacağız" dedi.



Pazar yeri kompleksinde neler olacak?


Kapalı pazar yerinin sadece pazar yeri olarak düşünülmediğini,  bu alanda Karabağlar halkına bir çok konuda hizmet verecek bir sosyal kompleks yapılacağını vurgulayan Başkan Selvitopu, "Pazar yeri Karabağlar halkının rahat ve modernn bir şekilde gelip alışverişini yapabileceği bir alanın dışında farklı amaçlara da hitap edecek. Projede bölgenin çok önemli bir ihtiyacı olan otopark, ürün kontrol odaları, zabıta odaları, lavabolar gibi bölümlerin yanı sıra gençlerin spor yapabileceği salonlar da yer alacak." diye konuştu. 


Haber Ekspers



Geri Dön