29 / 04 / 2024

Konacık'ta inşaat çalışmalarının sit alanlarına kadar gelmesi tepkiye neden oldu!

Konacık'ta inşaat çalışmalarının sit alanlarına kadar gelmesi tepkiye neden oldu!

Muğla' nın Konacık' taki Adayeri Mevkii Hamasa bölgesinde Gavur Avlusu Harabeleri civarında süren inşaat çalışmalarının tarihi kalıntıların sınırına kadar gelmesi Konacıklılar' ın tepkisine neden oldu...




Muğla Konacık Adayeri Mevkii Hamasa bölgesinde Gavur Avlusu Harabeleri civarında süren inşaat çalışmalarının tarihi kalıntıların sınırına kadar gelmesi Konacıklıların tepkisine neden oldu. Leleg Uygarlığı Pedasa Koruma Ve Yaşatma Derneği başkanı Mehmet Melengeç'e bir çoban tarafından yapılan ihbarla ortaya çıkan olay üzerine Kaymakamlık, Bodrum Kalesi yetkilileri ve Muğla Üniversitesi Arkeoloji bölümü devreye girdi. Prof. Dr. Adnan Diler Bodrum Kalesi arkeologlar tarafından süren sondaj kazılarını ziyaret ederek bilgi aldı. 


İnşaat şirketi yetkililerin de bölgedeki Leleg harabeleri restorasyonuna destek sözü vermesi üzerine tarihi kalıntıların korunması konusunda yetkililere bilgi veren Diler, Konacık bölgesindeki sit alanlarının özellikle korunması gerektiğini ifade etti. Leleg Uygarlığı anlamında yoğun yerleşimlerin yaşandığı Konacık'ta süren Pedasa kazılarında da yeni buluntular bölgenin kaderini değiştiriyor. 


Leleg Uygarlığı Pedasa Koruma Ve Yaşatma Derneği başkanı Mehmet Melengeç 1994 yılından beri bölgede süren çalışmaların kültür turizmi projeleriyle sürdürdüklerini anlattı. 


Anayurt


Geri Dön