30 / 04 / 2024

Yunusemre'deki 2 binanın temeli kaydı!

Yunusemre'deki 2 binanın temeli kaydı!

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde bulunan bir apartman inşaatının temel kazısında, yan tarafında bulunan iki binanın temeli kaydı. Olay sonucunda bina sakinleri tahliye edildi. 



Manisa'nın Yunusemre ilçesi Akmescit Mahallesi 4117 Sokak'ta yapılması planlanan bir apartman inşaatın temel kazısı için çarşamba günü saat 15.00 sıralarında kepçeyle çalışmalarda bulunuldu. Star'da yer alan habere göre; iddiaya göre kepçe, inşaat alanının yandaki iki ayrı bitişik olan binanın temeline girdi. Bunun üzerine biri 5, diğeri 3 katlı olan iki binanın temelinde kayma yaşandı. Bina sakinleri korkuyla dışarı çıkarken, her iki binanın girişinde yer alan doğal gaz ve su borusu hasar aldı. Gaz sızıntısı ve su patlaması yaşandı. Doğal gaz ve su dağıtım firması yetkilileri, sokağa gelip çalışmalarda bulundu. Olay yerine gelen polis, itfaiye ve sağlık ekipleri önlem aldı. Her iki binadan tahliye edilen 22 kişi, çevredeki otellerle Yunusemre Belediyesi'ne ait misafirhanelere yerleştirildi. İnşaat durdurulurken, tehlikenin yaşandığı binalara vatandaşlar yaklaştırılmadı.

GÜÇLENDİRME ÇALIŞMASI SONRASI TEKRAR OTURULACAK

İnşaatın yapımında çalışan yüklenici firma, apartman inşaatı için kazılan temelde bulunan çalışmalara yeniden başlandı. Yapılacak güçlendirmelerin ardından tehlike yaşanan iki binanın, kullanılabilir hale getirileceği açıklandı. Yüklenici firmadan isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, kazılan temelin üzerine beton döküm işleminin yapıldığını açıkladı. Betonun üzerine yalıtım yapılacağından sonra zemine yeniden beton atılıp temelin demirlerinin yerleştirileceğini açıkladı. Ardından apartman inşaatıyla yanında bulunan kaymanın meydana geldiği binaların arasına istinat duvarı yapılacağı, dolgu malzemesi olarak aralarına ayrıca beton dökülerek temelin güçlendirileceği, böylece binaların kullanılabilir hale getirileceği açıklandı.

'BİNA DEVRİLİRSE DİYE ENDİŞELERİMİZ VAR'

Olaya rağmen mahalle sakinleri endişeli olduklarını anlattı. Tedirginlik yaşadığını söyleyen vatandaşlardan evli ve 2 çocuk babası Niyazi Terzi (65), "İnşaat yapımına başlayacak firmanın kepçesi binalara zarar verdi. Sonra polisler gelerek vatandaşları tahliye etti ve içeriye kimseyi sokmadı. Herkes eşyalarını alarak evlerini bırakıp gitmek zorunda kaldı. İnşallah büyük bir şey olmadan buradaki sorun çözülür" şeklinde konuştu.

Mahalle sakinlerinden evli ve 3 çocuk babası Mehmet Temiz (54) ise, "Biz temel kazımı yapıldığı sırada evdeydik. Yan binanın bahçe duvarı yıkılırken güm diye ses çıktı. Hemen çıkıp bakınca durumu gördük. Orada iki işçi vardı. Allah'tan onlara bir şey olmadı. Rabbim beterinden korudu" ifadelerini kullandı.

Bir diğer mahalle sakini evli ve 1 çocuk babası Ali Çırak (39) ise, "Bizim evimiz tahliyesi gerçekleştirilen 2 binanın karşısında. Binanın temeli kayarsa, bina devrilirse diye endişelerimiz var. Umuyoruz ki kötü bir şey olmaz. Yetkililer burasıyla ilgili gerekli çalışmayı bir an önce bitirmesini ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.


Geri Dön