27 / 04 / 2024

Yüreğir Kazım Karabekir Mahallesi için dönüşüm projesi hazırlandı!

Yüreğir Kazım Karabekir Mahallesi için dönüşüm projesi hazırlandı!

Adana Yüreğir’de ilk olarak Kazım Karabekir Mahallesi’nde Yücel Bayram sayesinde modern kentsel dönüşüm uygulanacak. Kazım Karabekir Mahallesi için modern, kullanışlı, geniş ve havadar binaların bulunduğu dönüşüm projesi hazırlandı.



Adana’nın arka bahçesi haline gelen Yüreğir’de ilk olarak Kazım Karabekir Mahallesi’nde Yücel Bayram sayesinde modern kentsel dönüşüm uygulanacak. Kazım Karabekir Mahallesi’nin kaderinin Sinanpaşa Mahallesi’ne benzememesi ve vatandaşların mağdur edilmemesi amacıyla taşın altına elini koyan Bayram, mahallenin modern bir şehir olarak inşa edilmesi için çalışacak.


YÜCEL BAYRAM: ‘‘KAZIM KARABEKİR MAHALLESİ, SİNANPAŞA MAHALLESİ GİBİ OLMAYACAK’’


Projesini tanıtmak amacıyla vatandaşlarla bir araya gelen Yücel Bayram, Kazım Karabekir Mahallesi’nin günden güne gelişen Adana’ya yakışır bir mahalleye dönüşmesi gerektiğini vurguladı. Yüreğir İlçesi’ndeki birçok mahallenin kentsel dönüşüm mağduru olduğunu ifade eden Bayram, ‘’Yıllardır kentsel dönüşüm hayalleri yılan hikayesine dönen Sinanpaşa Mahallesi hayalet şehir haline gelmiş ve burada yaşayan vatandaşlar mağdur edilmiştir. Bunun üzerine birçok vatandaşımız haklarını adli mercilerde arama yoluna gitti ancak ne yazık ki henüz elde edilen bir sonuç yok. Bu noktaya gelmek Adanamız için, Adanalılar için çok üzücü bir durum. Biz de Kazım Karabekir Mahallesi’nin aynı şeyleri yaşamaması adına modern, kullanışlı, geniş ve havadar binaların projesini hazırladık.’’ şeklinde konuştu. 


Mahalle sakinlerinin gönül rahatlığıyla evlerinde oturabilmeleri adına sorumluluk aldıklarını söyleyen Yücel Bayram, vatandaşların da projelerine güvenip inanmasının önemli olduğunu ve bu sayede hep birlikte el ele vererek mahallenin modern şehre yakışır duruma geleceğini vurguladı.


Adana Beş Ocak


Geri Dön