27 / 04 / 2024

YURTKUR Mersin'e 100 öğrenci kapasiteli yurt yapacak!

YURTKUR Mersin'e 100 öğrenci kapasiteli yurt yapacak!

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Yerleşkesi'nde 100 öğrenci kapasiteli yurt binası yapacak



Mersin´de, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürlüğünce yaptırılacak 1000 öğrenci kapasiteli yurt binasının temel kazı çalışmalarına başlandı.

MEÜ´den yapılan yazılı açıklamaya göre, öğrencilere konaklama olanağı sağlamak için Çiftlikköy Yerleşkesi´nde inşa edilecek yurt binasının yapım çalışmaları, yaklaşık 40 bin metre kare alanda gerçekleştiriliyor.

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, açıklamada, hızla geliştiklerini ve her geçen gün artan öğrenci sayısının 27 bine ulaştığını belirtti.

Mersin´in konaklama açısından uygun koşullara sahip olduğunu vurgulayan Aydın, özellikle sahil kesiminde ucuz yazlık evler bulunduğunu, öğrencilerin bunun yanı sıra gerek YURTKUR´a ait 3 yurt, gerekse özel yurtlardan yararlandıklarını ifade etti.

Öğrencilerin barınma ihtiyacına çözüm bulmayı görev olarak gördüklerini ve bunun için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Aydın, şunları kaydetti: "Senatoda alınan kararla Mersin Üniversitesi´ne arsa karşılığı 1000 öğrenci kapasiteli yurt binası yaptırmak için  TOKİ  ile görüşmelerde bulunduk ve iki proje hazırladık. Ancak TOKİ´nin önerdiği fiyat, arsalarımızın gerçek değerinden düşük olduğu için bu proje iptal edildi. Bunun üzerine YURTKUR Genel Müdürlüğü ile temasa geçtik. İhalesi yenilenen yurt inşaatının temel kazı çalışmalarına başlandı. Binaların 1,5 yılda biteceği belirtiliyor. Yurt yapımı tamamlandığında öğrencilerimize üst düzeyde bir konaklama olanağı sağlanırken, üniversitemiz 24 saat yaşanabilen yerleşkeye dönüşecek."
AA


Geri Dön