04 / 05 / 2024

Yusuf Şimşek: Rixos'u sadece otel zannediyorlar!

Yusuf Şimşek: Rixos'u sadece otel zannediyorlar!

Yusuf Şimşek, 'Türkiye'nin ufkunu açtık' dediği bu projenin yeterli ilgiyi görmediğinden şikayetçi. "Satışlar normal seyrinde gidiyor ancak istediğimiz düzeyde değil" dedi



İSTANBUL'un merkezi noktalarında birçok Elysium projesini yürüten Ofton İnşaat, işletmesini Rixos'un yapacağı 140 bölümden oluşan Rixos Elysium Suites Taksim projesinde, 20 daire daha satıp, satışları kapatmaya karar verdi. Daire sahiplerine otel konforunda yaşam veya günlük, haftalık, aylık ve yıllık şekilde kiraya verebilme imkanı sunan Rbcos Elysium Suites Taksim'de 1 Ağustos'ta yaşam ve müşteri kabulü de başlıyor. Ancak, Ofton inşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yusuf Şimşek, 'Türkiye'nin ufkunu açtık' dediği bu projenin yeterli ilgiyi görmediğinden şikayetçi. "Satışlar normal seyrinde gidiyor ancak istediğimiz düzeyde değil" diyen Yusuf Şimşek, "Projenin işletmesini Rixos'a verdiğimiz için, burayı sadece otel zannediyorlar. Ancak otelin yanında bir rezidans yatırımı var. İsteyen gelip oturabiliyor isteyen de kira getirişi için dairesini otelin işletmesine bırakabiliyor. Bunu iyi anlatamadık" dedi.

20 daire daha satacak
Projedeki bu işletme yöntemiyle, yatırımcıların bir otel dairesinin sahibi olmasını sağladıklarını söyleyen Yusuf Şimşek, şunları söyledi: "Burada lafta değil, gerçekten otel konforunda daire sunduk. Satışlarımızın yüzde 60'ını gerçekleştirdik ve Ofton olarak kendi bünyemizde tuttuğumuz dairelerimiz de var. Böyle bir yatırım şansını yakaladık, bir daha bulamayabiliriz. O nedenle işletmeden gelir kazanmak için elimizde tutacağız. Bunun dışında şu anda 20 tane dairemiz var. Bunları da satacağız ve başka da hiçbir daireyi vermeyeceğiz. Kira geliriyle 8-10 yılda kendini amorti edebilecek bir proje bu. Yanımızda yatırım değerini artıracak büyük bir alışveriş merkezi de yapılacak."

Yabancılara vermedik
Yusuf Şimşek, şöyle konuştu: "Özel kişilere satıyoruz ve seçiyoruz. Sonuçta müşterilerimizle burada ortaklık kuruyoruz. Yabancı yatırımcıları bile araşürarak alıyoruz. Ortadoğu'dan ve Kuzey Avrupa'dan yatırımcılar ve fonlar geldi. Projenin tamamına sermaye yatıralım diyenler oldu ama biz vermek istemedik. Bireysel olarak da yüzde 10'unu yabancı yatırımcılar aldı."

6 bin dolar getiri
Ofton İnşaat Satış ve Pazarlama Direktörü Ant Gökçek ise, şu bilgileri verdi: "Son 20 dairede fiyatların 775 bin dolardan başlıyor. 80 ile 180 metrekare arasında değişen süitlerimiz var. Metrekare fiyatlarımız ise 6 bin 500 ile 10 bin dolar arasında değişiyor. Daireler otel kullanımına açıldığında doluluk oranının yüzde 70 olduğu ve 365 gün kiraya verildiği varsayımıyla aylık ortalama 6 bin dolar civarında getiri oluyor. Rbcos ise otel kullanımına açılan odaları ortalama 250 Euro üzerinden işletecek. Daire alanların hepsi Rbcos'la anlaşma imzaladı ve uygun bulduğu tarihlerde işletmeye sunacak.

Elysium Fantastikte yaşam başladı

ELYSİUM Fantastic Bomonti'de ise yaşam 30 Temmuz'da başladı. 40 bin metrekare inşaat alanında, akıllı ev teknolojisi ile inşa edilmiş 346 rezidanstan oluşan proje, 15'inci kattan 6'ncı kata kadar basamaklı olarak devam eden bir mimari yapıya sahip.

6 tane daire alan oldu

RIXOS Elysium Suites Taksim'den daire alanlar arasında futbolcu, yazar, sanatçıların olduğunu kaydeden Ant Gökçek, "Daire alanlar arasında 6 tane daire alanlar da oldu. Bizim satış ortalamamız kişi başına 1.35 oldu. Bu da yatırımcıların yalnızca bir daire almadığını gösteriyor" diye konuştu.

Çengelköy projesi sonbaharda geliyor

YUSUF Şimşek, yeni projeleri hakkında da bilgi verirken, sonbaharda Çengelköy projelerine başlayacaklarını söyledi. 144 daireden oluşacak projenin 70-80 milyon lira yatırım bedeli olacağını söyleyen Şimşek, Ortaköy, Beyoğlu-Piyalepaşa ofis, Beyoğlu-Piyalepaşa otel projelerinin olduğunu belirtti. Piyalepaşa'daki bir arsalarında 4 yıldızlı bir otel projelerinin olduğunu ifade eden Şimşek, "Rixos Elysium Suites Taksim ile şehir otelciliğine ve turizme katkımız oldu. Şimdi şehir otelciliği anlamında kendi projemizi yapacağız. Otelciliğe şartlara göre devam edeceğiz. Bu anlamda Antalya'da da görüşme yaptığımız yerler var" dedi.

Meltem Kara/Hürriyet

 


Geri Dön