30 / 04 / 2024

Yusufeli Barajı'nın inşaatında son durum ne?

Yusufeli Barajı'nın inşaatında son durum ne?

Yusufeli Baraj inşaatının taahhüt edilen sürede bitirilememesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Yusufeli Baraj inşaatının taahhüt edilen sürede bitirilememesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

26 Şubat 2013 tarihinde AKP Grup toplantısında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan; Yusufeli Barajı temel atma törenini ifade etmek için dönemin birçok Bakanı, İBB Başkanı, Milletvekili ve tören için hazırda bulunanlarla canlı bağlantı yapmış, bağlantı da tarih üzerinden pazarlık yapılmıştı. Yusufeli Barajı ihalesini alan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı mevcut TFF Başkanı iş insanı Nihat ÖZDEMİR dönemin Başbakanı Erdoğan'a barajın 29 Mayıs 2018 tarihinde açılacağının sözünü canlı yayında vermiş, hatta ilgili yayında tarih bir yana saat bile verilmişti.

Temel atma töreni ile beraber; bu takvime dikkat çekmek üzere ilgililer canlı yayında ‘Geri Sayım Saati’ni çalıştırmışlardı'' diye konuştu.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın soruları:
1- İlgili Baraj inşaatının taahhüt edilen sürede bitirilmemesinin sebebi nedir?

2- İlgili canlı yayında kurulan ‘Geri Sayım Saati’ bozulmuş mudur?

3- ‘Geri Sayım Saati’ bozulmamış ise durdurulmuş mudur? Durdurulmuş ise ne zaman çalıştırılacaktır?
 


Geri Dön