04 / 05 / 2024

Yüzbinlere müjde! Devlet 2 bin 299,79 TL ödeme yatırıyor…

Yüzbinlere müjde! Devlet 2 bin 299,79 TL ödeme yatırıyor…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıkladı. 2 bin 299,79 TL, hesaplara yatırılıyor. Yüzbinlerce vatandaşın beklediği haber. O tarihde hesabınızı kontrol edin…



Engelli vatandaşların öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatılan evde bakım yardımı ile bakıma ihtiyacı olan ağır engelli yakını bulunan ve bakımını üstlendiğinden dolayı çalışamayan vatandaşlara da destek olduklarını anımsatan Bakan Yanık, bakıma muhtaç engelli yakınının bakımını üstlenen aylık ortalama 535 bin vatandaşın "Evde Bakım Yardımı"ndan faydalandığına dikkati çekerek, bu doğrultuda hak sahibi başına ocak ayında aylık bin 798 TL ödeme yapıldığını vurguladı.

Yüzbinlere müjde! Devlet 2 bin 299,79 TL ödeme yatırıyor…

Geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklama ile bakıma ihtiyacı bulunan engelli bireyler ile ailelerine ekonomik destek sağlamak için yapılan toplam 957 milyon Türk lirası, ‘'Evde Bakım Yardımı’’nın hesaplara yatırıldığını Bakan Yanık, ödemelerin her ayın 20’sine kadar tamamlandığını söyledi.

Bakan Yanık, mart ayı evde bakım maaşlarının 15 Mart ile 31 Mart arasında yatırılacağını açıkladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön