28 / 04 / 2024

Yüzde 25 kira sınırı ve dövizle kiralama yasağı kalksın, yatırımcı ev alsın!

Yüzde 25 kira sınırı ve dövizle kiralama yasağı kalksın, yatırımcı ev alsın!

TÜİK verilerine göre konut satışları son 9 yılın en düşük rakamına ulaştı. Kira artış sınırı ve dövizle kiralama yasağı nedeniyle yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini belirten Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu duruma son verilmesi gerektiğini belirtti.



Konut satışları Aralık ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33,4 düştü. Aralık’ta sadece 138 bin 577 konut satıldı. Bu son 9 yılın en düşük satış rakamı. Yüzde 25 sınırlaması, airbnb düzenlemesi ve kiracı –ev sahibi kavgaları nedeniyle, konut almak isteyenlerin sayısı her geçen gün azalıyor.  Konut yatırımı yapmak isteyenler ise yurt dışındaki gayrimenkulleri tercih etmeye başladı.

 Emlak piyasasındaki durgunluğa çözüm olarak Ekonomist Tunç Şatıroğlu, X sosyal medya hesabı https://twitter.com/TuncSatiroglu üzerinden yaptığı paylaşımda yurt dışındaki alımları teşvik eden kiraya yüzde 25 uygulamasının kaldırılmasını ve dövizle kiralamaya getirilen yasaktan vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti.

İşte Şatıroğlu’nun o paylaşımı..

Yurtdışında gayrimenkul alımını teşvik eden kiraya %25 sınırı uygulaması bitmeli. Ayrıca yurtdışında gayrimenkul alımını teşvik eden döviz karşılığı kira sözleşmesi yapılmasını yasaklamaktan vazgeçilmeli. Bu konuda yasal düzenleme yapılmalı.

Vatandaşlar Şatıroğlu'nun açıklamasına ne dedi? 


Geri Dön