28 / 04 / 2024

Yüzde 25 kira zammı sınırı kalkıyor iddiasına yalanlama! 

Yüzde 25 kira zammı sınırı kalkıyor iddiasına yalanlama! 

İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenflasyonla Mücadele Merkezi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından "kira zammı yüzde 25 sınırı kaldırılıyor" ilgili bir açıklama olduğu iddialarını yalanladı.



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in iş dünyasının temsilcileriyle basına kapalı bir şekilde yaptığı toplantıda yüzde 25 zam sınırı kaldırılacak iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Sözcü yazarı Nedim Türkmen bugünkü köşesinde Şimşek’in konut kiralarında uygulanan yüzde 25 zam sınırının kaldırılacağını duyurduğunu iddia etti.

Konuya ilişkin Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yalanlama geldi. Sosyal medya uygulaması X'ten açıklama yapan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında yer alan, 'Bakan Şimşek, yüzde 25 kira zammı sınırının kaldırılacağını açıkladı' iddiası manipülasyon içermektedir" denildi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

Yüzde 25 kira zammı sınırı kalkıyor iddiasına yalanlama! 

"Bazı basın yayın organlarında yer alan, “Bakan Şimşek, yüzde 25 kira zammı sınırının kaldırılacağını açıkladı.” iddiası manipülasyon içermektedir.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, basına kapalı bir toplantıda iş ve finans dünyası temsilcileri ile bir araya gelmiştir. Konut kiralamalarında kira artış oranını yüzde 25 ile sınırlayan ve 1 Temmuz 2024’te sona erecek olan düzenlemeye ilişkin sorulan soruya yanıt olarak Bakan Şimşek, düzenlemenin sona ermesine yakın yeniden gözden geçirileceğini ifade etmiştir.

Bahse konu haberlerde iddia edildiği gibi konut kira artışlarında düzenlemeyle ilgili henüz bir karar alınmamış olmakla beraber, Bakan Şimşek’in kamuoyuna resmi bir açıklaması da bulunmamaktadır."

Yüzde 25 kira zammı sınırı kalkıyor iddiasına yalanlama! 

Düzenleme kapsamında, 2 Temmuz 2023 tarihinden 1 Temmuz 2024 tarihine kadar yenilenecek kiralamalara tabi olan konut kira sözleşmelerinde kira artışları, bir önceki yıl kira tutarının yüzde 25'ini aşmayacaktı.

Vatandaşların paylaşıma tepkisi:

Yüzde 25 kira zammı sınırı kalkıyor iddiasına yalanlama! 

Gayrimenkul almak isteyenler dikkat! En güvenilir gayrimenkul alma yöntemleri açıklandı! 

Kiracını Tanı Formu geliyor! EVSİAD açıkladı: Bu iki formu doldurmayan kiracıya ev yok!


Geri Dön