27 / 04 / 2024

Yüzde 40’lık erken rezervasyon indirimi otelleri doldurdu!

Yüzde 40’lık erken rezervasyon indirimi otelleri doldurdu!

Bu yıl yurtiçi dağ otellerinde ilk kez yüzde 40’a varan indirimle erken rezervasyon kampanyası yapılınca kayak turizmine ilgi patladı. Tam da sömestr tatili öncesi otellere yoğun talep var...



Bu yıl yurtiçi dağ otellerinde ilk kez yüzde 40’a varan indirimle erken rezervasyon kampanyası yapılınca kayak turizmine ilgi patladı. Tam da sömestr tatili öncesi otellere yoğun talep var.


BU kış kayak turizmine talep patladı. Sebebi ise ilk kez kış için yapılan erken rezervasyon kampanyası... Tatilsepeti.com bu yıl erken rezervasyon kampanyalarına kayak tatilini de dahil etti. Yurtiçi dağ otellerinde yüzde 40’a varan indirimle rezervasyon yaptıran tatilciler, talebi ciddi oranda artırdı. Tatilsepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, “Vize ve benzeri işlemler nedeniyle yurtdışı rezervasyonları daha erken başlar. Yurtiçinde ise tatilciler genellikle son dakikacıdır. Fakat kasımda başlayan erken rezervasyon kampanyamız bunu değiştirdi” dedi. 


İLK TERCİH YİNE ULUDAĞ 

Kayak tatili isteyenlerin ilk tercihinin bu yıl da Uludağ olduğunu belirten Karayal, “Onu Kartalkaya, Palandöken ve Erciyes izliyor. Yurtdışında öne çıkan destinasyonlar ise Makedonya, Bulgaristan ve İtalya” diye konuştu. Karayal, Avrupa’daki  kriz nedeniyle kayak merkezilerinde fiyatların 220 euroya kadar düştüğünü söyledi. 


ORTALAMA 700 TL 

KARAYAL, “Kayak turlarında ortalama konaklama süresi 4 gece 5 gün oluyor. Harcama miktarı ise yurtdışında kişi başı ortalama 1500 TL iken Türkiye’de 700 TL. Lokasyona göre ise Uludağ’da ortalama 230, Kartalkaya’da 340, Palandöken’de 220, Kartepe’de 150 TL” dedi. 


PİSTTEN CANLI YAYIN

KARAYAL, tatilsepeti.com’un sunduğu ‘UludağLive’ uygulamasıyla kayakseverlerin Uludağ pistlerini canlı olarak izleyebildiklerini belirterek, “iPhone ve Android cihazlara yüklenen uygulamayla hava durumu, kar kalınlığı öğreniliyor” dedi.


Akşam Gazetesi 


Geri Dön