29 / 04 / 2024

Yüzde 5 vergi indiriminden nasıl yararlanılır?

Yüzde 5 vergi indiriminden nasıl yararlanılır?

Maliye Bakanı Naci Ağbal yüzde 5 vergi indiriminin son üç yılda 'tam uyumlu' olan mükelleflere sağlanacağını açıkladı. Ağbal uygulama için 1 milyon liralık parasal tavan konulacağını da belirtti.



Maliye Bakanı Naci Ağbal, katıldığı bir televizyon programında vergi borcunu zamanında ödeyen mükelleflere getirilecek yüzde 5'lik indirim konusunda bilgi verdi. 


Tavan 1 milyon lira

Ağbal, geçmiş 3 yılda tüm beyannamelerini ve vergilerini zamanında beyan eden ve ödeyen, yapılmışsa bir inceleme, bu incelemede de bir hata bulunmayan, 'tam uyumlu' mükelleflerin indirimden yararlanacağını söyledi. Ağbal uygulama için 1 milyon liralık parasal tavan konulmasının planlandığını aktardı. "Otomotiv sektörü için de düzenlemeniz olacak mı" sorusu üzerine Bakan Ağbal  "Ekonomiyi canlandıracak tedbirler alınması gerekiyorsa onu da beraber konuşur yaparız" dedi.


Yabancıya satışta KDV alınmayacak

Yabancılara konut satışına yönelik yaptıkları düzenlemelere ilişkin soruları yanıtlayan Ağbal, inşaat şirketlerinin yabancı bir gerçek kişi veya bir şirkete bir işyeri veya konut sattığında, bunun örneğin yüzde 18 KDV’si varsa, bu KDV'yi istisna edeceklerini söyledi. Ağbal, "Dolayısıyla yabancı, Türkiye'de konut veya işyeri satın almak istediğinde KDV ödemeyecek" dedi. Bunun Türkiye'ye olan talebi ve ilgiyi artıracağını dile getirdi.


Akşam


Geri Dön