02 / 05 / 2024

YY GYO ile Yeşil İnşaat'ın birleşmesine onay çıktı

YY GYO ile Yeşil İnşaat'ın birleşmesine onay çıktı

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) 'Y ve Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ve Pazarlama Ticaret A.Ş'yi devralma yoluyla birleşmesine ilişkin duyuru yayınladı



 Kamuyu Aydınlatma Platformu'ndan (KAP) yapılan açıklamada aşağıdaki ifadelere yer verildi:
"Y ve Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ve Pazarlama Ticaret A.Ş'yi devralma yoluyla birleşmesine ilişkin duyurudur. Bu birleşme işlemi için sermaye piyasası kurulunun 11 Aralık 2010 tarih ve 34/1036 sayılı kararı ile işleme taraf ortaklıkların genel kurullarından önce onay verilmiştir. Ancak onay verilmesi birleşmenin kurul veya kamuca resmi teminatı anlamına gelmez.
 
Nagihan Arat/Emlakkulisi.com

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme Y&Y GYO ile birleşiyor!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Y ve Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ile birleşme talebini onayladı.
14 bin konutluk dev Innovia projesinin sahibi Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ve Pazarlama Tic. A.Ş, 1997 yılında gayrimenkullere, gayrimenkul projelerine, gayrimenkule dayalı haklara, sermaye piyasası araçlarına ve sermaye piyasalarına yatırım yapmak üzere kurulan portföy yönetim şirketi olan Y&Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile birleşiyor.
SPK tarafından onaylanan bu birleşme ile Y&Y GYO çatısı altına giren Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme A.Ş bundan sonra çalışmalarına Y&Y GYO olarak devam edecek. Böylece Avrupa ve Türkiye'nin en büyük, konut kavramında yeni bir dönem başlatan, ayrıcalıkları ve sosyal donatıları ile fark yaratan projesi Innovia, bu birleşme ile Y&Y GYO çatısı altına giriyor.
Y&Y Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, SPK'nın birleşme kabul kararı ile YYGYO'nun ileriye donuk yeni konut projeleri geliştirmede önünü açtığını ve hem yatırımcılar, hem de ülkemiz için bu kararın çok doğru olduğunu düşündüğünü belirtti.
Hürriyet Emlak

 

 


Geri Dön