30 / 04 / 2024

Zafer Çağlayan Çerkez Pazarı krizine el attı

Zafer Çağlayan Çerkez Pazarı krizine el attı

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan `Çerkez Pazarı' krizine Devlet Bakanı Zafer Çağlayan el attı



Çağlayan, konuyu Türkiye'ye gelecek olan Vladimir Putin'in gündemine taşımaya hazırlanıyor. Çağlayan'ın makamından yapılan açıklamada, Azeri kökenli Rus işadamı Telman İsmailov'un işlettiği ve Rus makamlarınca kapatılan Çerkez Pazarı'nda bazı Türk işadamlarının da ürünlerine el konulduğunu, sorunun çözümü için gerekli girişimlere başlandığı bildirildi. Açıklamasında Moskova Ticaret Başmüşavirliği'nce Rusya'daki Türk işadamı dernek ve kuruluşlarıyla bir araya gelindiğini ve işadamlarının görüşlerinin alındığını kaydeden Çağlayan, konunun Türkiye'yi ziyaret edecek olan Rusya Başbakanı Putin'le görüşme masasına taşınacağını belirtti.

ALTERNATİF PAZAR ARANIYOR

Çerkez pazarında, ağırlıklı olarak Çinlilerin bulunduğunu ifade eden Çağlayan, pazardaki 2 milyar dolarlık malın yüzde 80'inden fazlasının da Çin menşeili ürünlerden oluştuğunu kaydetti. Çağlayan `Çerkez Pazarı'ndaki 2 bini aşkın satış yerinden 200'ü Türk işadamlarına ait. Burada satılan Türk ürünlerinin oranı da yüzde 10. Diğer tedbirlerin yanında, bu pazarın kapalı kalma ihtimaline karşı alternatif pazar arayışı için çalışma başlattık' dedi.
Star

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Çerkez Pazarı Putin'in masasında

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Azeri kökenli Rus iş adamı Telman İsmailov'un işlettiği ve Rus makamlarınca kapatılan Çerkez Pazarı'nda bazı Türk iş adamlarının da ürünlerine el konulduğunu belirterek, sorunun çözümü için gerekli girişimlere başladıklarını söyledi. Bakan Çağlayan, Moskova Ticaret Başmüşavirliği'nce Rusya'daki Türk iş adamlarıyla bir araya gelindiğini ve görüşlerinin alındığını, konunun ağustos ayında Türkiye'yi ziyaret edecek olan Rusya Başbakanı Putin ile görüşme masasına taşınacağını belirtti.
Türkiye

Çerkez Pazarı krizine Çağlayan çözümü

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan Çerkez Pazarı krizine Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan el attı. Çerkez Pazarı'ndaki işadamlarının görüşlerini aldıran Bakan Çağlayan, konuyu ağustos ayında Türkiye'ye gelecek olan Putin'in gündemine taşımaya hazırlanıyor. Çağlayan, Çerkez Pazarı'nda ağırlıklı olarak Çinlilerin bulunduğunu ifade ederek, pazarda olduğu iddia edilen 2 milyar dolarlık malın yüzde 80'inden fazlasının da Çin menşe'li ürünlerden oluştuğunu, burada satılan ürünlerin sadece yüzde 10'unun Türk ürünlerinden meydana geldiğini belirtti. Bakan Zafer Çağlayan'ın makamından yapılan açıklamada, Moskova Ticaret Başmüşavirliği'nce Rusya'daki Türk işadamı dernek ve kuruluşlarıyla bir araya gelindiğini ve işadamlarının görüşlerinin alındığını kaydedildi.
Yenişafak

Çağlayan: Çerkez Pazarı'nın mağduru çok, krize el koyduk

 

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Azeri kökenli Rus işadamı Telman İsmailov'in işlettiği ve Rus makamlarınca kapatılan Çerkez Pazarı'nda bazı Türk iş adamlarının da ürünlerine el konulduğunu belirterek, sorunun çözümü için girişimlere başladıklarını açıkladı. Çağlayan, Rusya'daki Türk işadamı dernek ve kuruluşlarıyla bir araya gelindiğini, konunun Ağustos'ta Türkiye'ye gelecek olan Rusya Başkanı Putin ile görüşme masasına taşınacağını belirtti. Çerkez Pazarı'ndaki 2 bini aşkın satış yerinden 200'ünün Türk işadamlarına ait olduğunu ve burada satılan Türk ürünlerinin oranının da yüzde 10 civarında olduğunu ifade eden Çağlayan, alternatif Pazar arayışı için de çalışma başlattıklarını kaydetti.

Vatan

 

Çerkez Pazarı'ndaki Türkler için Putin'e `kurtar' denecek

 

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan `Çerkez Pazarı' krizine Devlet Bakanı Zafer Çağlayan el attı. Antalya'daki Mardan Otel'e imza atan Azeri kökenli Rus işadamı Telman İsmailov'in işlettiği ve Rus makamlarınca kapatılan Çerkez Pazarı'ndaki işadamlarının görüşlerini aldıran Bakan Çağlayan, konuyu Türkiye'ye gelecek olan Putin'in gündemine taşımaya hazırlanıyor. Çağlayan'ın Çerkez Pazarı'nda ağırlıklı olarak Çinlilerin bulunduğunu ifade ederek, pazarda olduğu iddia edilen 2 milyar dolarlık malın yüzde 80'inden fazlasının da Çin menşeili ürünlerden oluştuğunu, burada satılan ürünlerin sadece yüzde 10'unun Türk ürünlerinden meydana geldiğini belirtti. Yazılı açıklamada, kapatılan Çerkez Pazarı'nda bazı Türk işadamlarının da ürünlerine el konulduğunu, sorunun çözümü için gerekli girişimlere başlandığı ifade edildi. Çağlayan "Çerkez Pazarı'ndaki 2 bini aşkın satış yerinden 200'ü Türk işadamlarına ait. Bu pazarın kapalı kalma ihtimaline karşı alternatif Pazar arayışı için de çalışma başlattık" dedi.
Gazete Habertürk

 

Çerkez Pazarı'na Çağlayan el attı

 

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan Çerkez Pazarı krizine Devlet Bakanı Zafer Çağlayan el attı. Bakan Çağlayan, konuyu Türkiye'ye gelecek olan Vladimir Putin'in gündemine taşımaya hazırlanıyor. Çağlayan, Çerkez Pazarı'nda ağırlıklı olarak Çinlilerin bulunduğunu ifade ederek, pazarda olduğu iddia edilen 2 milyar dolarlık malın sadece yüzde 10'unun Türk ürünleri olduğunu belirtti.
Zaman

 


Geri Dön