28 / 04 / 2024

Zafer Çağlayan, Komşu Ülkeler Fuarı'nı açacak!

Zafer Çağlayan, Komşu Ülkeler Fuarı'nı açacak!

Gaziantepte 2 Haziranda Devlet Bakanı Zafer Çağlayanın katılımıyla açılışı gerçekleştirilecek, "6. Uluslararası Komşu Ülkeler Fuarı"nın, Irak, Lübnan, Suriye, Ürdün ve Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmesi hedefleniyor.



Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Gaziantep Ticaret Odasından (GTO) yapılan yazılı açıklamaya göre, GSO ve GTO işbirliğinde Forum Fuarcılık A.Ş. tarafından organize edilen "6. Uluslararası Komşu Ülkeler Fuarı" 2 Haziran Perşembe günü saat 10.00da açılacak.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayanın da katılımıyla Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezinde (OFM) açılışı gerçekleştirilecek olan fuar, 4 gün süreyle ziyaretçiler tarafından gezilebilecek. Irak, İran, Lübnan, Suriye, Ürdün ve Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari İlişkilerin geliştirilmesini hedefleyen fuara, komşu ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesinde önemli bir misyon üstlenen Gaziantep 6. kez ev sahipliği yapacak.

Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) koordinatörlüğünde, Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB), KOSGEB, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, Gaziantep Serbest Bölgesi ve Gaziantep Ticaret Borsası destekleriyle organize edilen fuara, 22 ülkeden 400ü aşkın yerli ve yabancı firma katılıyor.

Bölgesel ticaretin hızla gelişmesini sağlamak ve bölgesel işbirliğini artırma amacıyla düzenlenen fuara, Türkiyenin yanı sıra Suriye, Romanya, Lübnan, İran, Çin, Irak, Brezilya, Tayvan, Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile birlikte toplam 11 ülke katılıyor. 15 bin metrekaresi kapalı, toplam 25 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek fuarın, Ortadoğu coğrafyası ile iş yapmak isteyen firmalara ve bölge ekonomisine büyük katkılar ve imkanlar sağlaması bekleniyor.

Tarım, gıda, gıda teknolojileri ve yan sanayi, inşaat teknolojileri, yapı malzemeleri, enerji malzemeleri ve ekipmanları, genel ticaret ve sanayi ürünleri sektörlerinin yer aldığı fuarda, DTMnin alım heyeti programı kapsamında Lübnan, Irak, İran, Suriye ve Ürdünden yüzlerce firma gelecek. Çin ve Tayvanın da ulusal katılım organizasyonu düzenlediği fuara, 96 yabancı firma ve firma temsilciliği ile 300ü aşkın Türk firma katılıyor. Ortadoğu coğrafyası ile iş yapmak isteyen firmalara ve bölge ekonomisine çok büyük katkılar ve imkanlar sağlayacağı düşünülen organizasyonda, genel ticaret ve sanayi ürünleri, gıda ve tüketim malzemeleri ile inşaat ve yapı sektörleri olmak üzere bu yıl da 3 ana sektörün temsilcileri bir araya gelecek.

DTM koordinatörlüğünde İran, Irak, Suriye, Ürdün, Lübnan, Filistin, KKTC, Kuveyt, Umman, Katar, Bahreyn, BAE, Suudi Arabistan olmak üzere 13 ülkeden 57 bakan ile kurum, kuruluş temsilcisi fuara davet edildi. Fuarda ayrıca Irak ve Suriyeden 600 kişi olmak üzere İran, Ürdün, Kuveyt, Tunus ve Lübnandan alım heyeti organizasyonu yapılacak ve 70 kişilik resmi heyet fuarı ziyaret edecek.

Fuarda, İnşaat makineleri, yapı malzemeleri, jeneratör, petrol doğalgaz ekipmanları, bakliyat, un, salça, gıda-ambalajlama-sulama makineleri ve ekipmanları, giyim eşyaları, banyo mutfak aksesuarları, hastane ekipmanları, sabun deterjan, hijyenik ürünler, elektronik malzemeler gibi ürünler sergilenecek.

Fuar 6 Haziran 2011e kadar 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

AA


Geri Dön