02 / 05 / 2024

Zafer Çağlayan: Libya Masası'na 1017 yatırımcı başvurdu!

Zafer Çağlayan: Libya Masası'na 1017 yatırımcı başvurdu!

Libyadaki Türk müteahhitlik firmaları için alınması gereken tedbirler hakkında bir toplantı düzenleyen Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Libya İzleme Masasına 31 Mart itibariyle 1017 başvuru yapıldığını açıkladı....  



Libyadaki Türk müteahhitlik firmaları için alınması gereken tedbirler hakkında bir toplantı düzenleyen Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Libya İzleme Masasına 31 Mart itibariyle 1017 başvuru yapıldığını, bunlardan 818 adetinin güvenlik ve tahliye, 199 adetinin ise ticari ve ekonomik konularla ilgili olduğunu açıkladı.

BDDK çalışma yapıyor
Libyaya ihracatımız martta yüzde 87, ilk çeyrekte yüzde 42 daraldı diyen Çağlayan, şu bilgileri verdi:
Yapılan bildirimlere göre, 17.5 milyar dolar tutarında 303 adet proje ile ilgili olarak geri dönüş yapıldı. Bu firmaların Libyadaki işveren kuruluşlara verdikleri Kesin Teminat Mektupları tutarı 307 milyon dolar, Avans Teminat Mektupları tutarı 1.2 milyar dolar. Firmalarımızın beyanlarına göre, henüz tahsil edilemeyen hak edişleri tutarı 1.4 milyar dolar ve firmalarımızın Libya bankalarında 92.6 milyon dolar nakdi var. Firmalarımızın beyan ettikleri makine ekipmanlarının toplam değeri 893.9 milyon dolar. Libyada faaliyette bulunan firmalarımızın kullandıkları kredilerin yeniden yapılandırılmasına ilişkin BDDK tarafından yürütülen çalışma son aşamaya geldi.
Milliyet


Geri Dön