24 / 07 / 2024

Zafer Gökşin, Pamukkale'de onkoloji merkezi yaptıracak

Zafer Gökşin, Pamukkale'de onkoloji merkezi yaptıracak

 İşadamı Zafer Gökşin, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne onkoloji merkezi yaptıracak




DENİZLİLİ işadamı Zafer Gökşin, Denizli'nin ilk onkoloji merkezini üç yıl önce Denizli Devlet Hastanesi'ne yaptırdı. Organik tarım, iletişim ve kimya sektörlerinde faaliyet gösteren işadamı Gökşin, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne de ikinci bir 'onkoloji merkezi yaptırmak için protokol imzaladı.

3 bin 600 metrekarelik kapalı alana sahip olacak olan onkoloji merkezinin yapımı Mart ayı sonunda bitecek. Gökşin, binanın yapımı için 1 milyon 500 bin lira harcayacak. Onkoloji merkezinin kemoterapi, radyoterapi, patoloji gibi birimlerini Pamukkale Üniversitesi oluşturacak.

3 yıl önce Denizli Devlet Hastanesi'nden gelen talep üzerine onkoloji merkezini yaptırdığını söyleyen Zafer Gökşin, "Para kazandığım, doğduğum ve doyduğum kente yararlı olmaya çalışıyorum. Kanser hastalarının tedavi olabilecekleri merkez Denizli'de kısıtlı. Denizli'nin ilk onkoloji merkezini yaptırmıştım, şimdi ikincisini yaptıracağım. İnsanlarımız radyoterapi için İzmir'e gitmekten kurtulsun istedim. Kanser vakaları sürekli artıyor. Denizli'nin tam donanımlı onkoloji merkezine ihtiyacı vardı, bu ihtiyacı gidermek için üniversite ile protokol yaptık. Olanağım olduğu sürece özellikle kanser hastalarının daha iyi koşullarda tedavi olabilmeleri için çaba harcayacağım" dedi.

Rektör Fazıl Necdet Ardıç, işadamı Gökşin'in yaptıracağı onkoloji merkezi'nin Denizli'nin çok önemli bir eksikliğini kapatacağını söyleyerek, "Üniversite hastanemizin onkoloji merkezine ihtiyacı vardı. Haziran ayında tam donanımlı olarak Ege ve Akdeniz illerine hizmet vermeye başlayacağız" diye konuştu.
Hacı Selamoğlu/HaberTurk


Geri Dön