29 / 09 / 2024

Zaian Mac, MÜSİAD Fuarı'nda Arapların akınına uğradı!

Zaian Mac, MÜSİAD Fuarı'nda Arapların akınına uğradı!

Ostim’deki makine imalathanesinde tam otomatik “Briket ve Parke Taş Makinesi” üretmeye başlayan Zaian Mac, CNR Expo'da düzenlenen 13. MÜSİAD Uluslararası Fuarı'na yenilikçi teknolojisiyle davet edildi




Zaian Mac’in standı, Arap ziyaretçilerin akınına uğradı. 554 yerli ve yabancı firmayı ve 150 bin ziyaretçiyi ağırlayan fuarda, Zaian Mac'in 25 yaşındaki Şevket Ustası tarafından üretilen 150 bin Euro'luk makine büyük ilgi gördü. Katarlı bir firma da Zaian Mac’e distrübitörlük teklif etti.     
        
Yurt dışından ithal edilen muadil makinelerin 1-2 milyon Euro'ya satıldığını belirten Zaian Mac Genel Müdürü Mustafa Günal, makineye yoğun ilgi nedeniyle siparişlerin teslimatı için kapasite artırımına gittiklerini söyledi.

Zaian Mac'in 13. MÜSİAD Uluslar arası Fuarı'nda yeni teknolojiler kategorisinde sergilenen makinesi ve mucidi Şevket Usta'nın yer aldığı stand özellikle Cezayir, Fas, Tunus, Filistin, İsrail, Suudi Arabistan, Mısır, Uganda ve Ürdünlü işadamları tarafından ilgi gördü. Katar’dan gelen bir firma ise Zaian Mac’e distrübitörlük anlaşması yapmak için teklif sundu.  

Zaian Mac, büyük ticaret kapasitesi ile Asya'dan Avrupa'ya, Afrika ülkelerinden Türkî Cumhuriyetlere kadar 65 ülkeden 3 bine yakın yabancı işadamı, 550 yerli ve yabancı katılımcı firma ve 150 bin  ziyaretçiyi İstanbul'da, CNR Expo’da buluşturan 2010  MÜSİAD Uluslararası Fuarı’na makine sektöründe yenilikçi teknoloji kategorisinde yer almak üzere davet edildi. Daveti kabul eden Zaian Mac, bu yıl teması ‘yeni teknolojiler’ olan fuarda başta Ağustos ayında tanıtımını yaptığı Briket ve Parke Taş Makinesi olmak üzere, ön plana çıkan ürünlerini 4 gün boyunca sergileyecek. Piyasaya sunulduğu günden bu yana sektör temsilcileri tarafından yoğun ilgi gören makine, fuarda ilgilileri tarafından incelenme fırsatı buluyor. Zaian Mac’in açık hava sergi alanında yer aldığı fuarda hem yeni, hem eski teknolojilere yer veriliyor.

Maliyet  yüzde 10’a düşüyor

Ostim’deki makine imalathanesinde tam otomatik Briket ve Parke Taş Makinesi üretmeye başlayan Zaian Mac, başarısıyla MÜSİAD’ın dikkatini çekti. Cezayir başta olmak üzere Afrika Ülkeleri, Kazakistan, Fransa ve Kuzey Irak’tan sipariş almaya başlayan Zaian Mac’in Genel Müdürü Mustafa Günal, “Aynı makinenin ithal olanı 1 Milyon Euro’ya satılıyor, biz 100-150 bin Euro’ya satıyoruz” dedi.

Şevket Usta, cebe girecek makine bile yapar

Mustafa Günal, imalatta görev bölümünün varlığından söz ederek ve bu işin ustasının ve sorumluluğunun 25 yaşındaki Şevket Usta’da olduğunu belirtiyor. Küçük yaşlardan itibaren icat yapmaya ve yeni bir şey üretmeye meraklı olduğunu belirttiği Şevket Sevimli ile iki yıldan bu yana çalıştıklarını belirten Günal, “Öyle ki, makine üzerindeki yeni bir keşfini gece gündüz demeden heyecanla bana aktarır ve uygular” diyor.

İlk işleri rüzgar türbini imalatı

1999 yılında dikey eksenli ve hava basınçlı rüzgar türbini AR-GE’sine başladıklarını ve 2005 yılında  Ankara  Ostim’de Türkiye’de bir ilki başararak yüzde 90 verimle çalışan WAW markalı türbinleri üreten Zaian Mac, yeni yatırım olarak başladıkları briket ve parke taş makinesi alanında özellikle Almanya ve Çin merkezli çok büyük şirketlerin bulunuyor. Zaian Mac, sadece briket ve parke taş makinesi değil, inşaat denilince akla gelebilecek bütün makinelerin imalatını ve satışını yapıyor. Markanın hedefindeki alıcılar ise başta inşaat şirketleri, belediyeler, blok ve briket üreten fabrikalar, her türlü şantiye taşeronları, konut projesi firmaları.


Geri Dön