Konut

Zam yetmedi şimdi de aidatlara fahiş zam geldi! İşte ev sahipleri ve kiracıları çileden çıkartan zam oranları!

Zam yetmedi şimdi de aidatlara fahiş zam geldi. Ev sahipleri ve kiracılar gelen zam iddiaları sonrası adet çileden çıktı. İşte detaylar… Vatandaşların tüm hesap ve kitabı şaştı

Ev fiyatlarındaki fahiş artışlar kira fiyatlarına yansırken şimdi de aidat sorunu patlak verdi. Vatandaşların tüm hesap ve kitabı şaştı. Bazı sitelerde aidatlara yüzde 250’ye kadar zam yapıldığı iddia edildi. Türkiye’de konut sektöründe fiyat karmaşası devam ediyor. Ev fiyatlarındaki anormal yükselişler biliniyor ve buna bağlı olarak kira fiyatlarının tırmanması hakkında herkes artık bilgi sahibi.

VATANDAŞIN HESABI ŞAŞTI!

Ancak şimdi de yeni bir sorun çıktı. Yeni yıl ile beraber apartmanlarda ve sitelerde yapılan zam oranları da belli olmaya başladı. Açıklanan yeni aidatlar kiracı veya ev sahibi ayırt etmeksizin çok sayıda kişinin hesabını şaşırttı.

Zam yetmedi şimdi de aidatlara fahiş zam geldi! İşte ev sahipleri ve kiracıları çileden çıkartan zam oranları!

970 TL’LİK AİDAT TEPKİSİ

Aidat zamlarına dair İstanbul Küçükçekmece’de bulunan bir sitedeki tablo durumu gözler önüne seriyor. Dar gelirlilerin oturduğu sitenin aidatlarına son bir yıl içerisinde yüzde 250 oranında zam yapıldığı ileri sürülürken site içerisinde bazı bloklarda aylık 970 TL aidat istendiği iddia edildi.

“İCRALIK OLABİLİRLER”

Vatandaşlar bu duruma tepki göstererek, “Bu insanlara ayda bin TL ödeyeceksin nasıl diyebilirim. İnsanların buna dayanabilecek güçleri yok” dediler. “Zaten bu insanlar dar gelirli. Bu fiyatlar bize çok geldi” diyen vatandaşlar, burada oturan site sakinlerinin önemli kısmının bu aidatları ödeyemeyecekleri ve çoğunun icralık olacağı bu yüzde bu sorunun acilen çözülmesi gerektiği belirtildi.

SİTE SAKİNLERİNDEN ZAMLARA TEPKİ SESİ YÜKSELDİ

Bir vatandaş gelen zamlar nedeniyle eylem yapacaklarını ve gelen zamları protesto edeceklerini ifade etti. İddialara göre aidat sorunu yaşanan sitede son bir yıl içerisinde aidatlara iki defa zam yapıldı. Yüzde 250 oranında yapılan toplam zamma itiraz eden site sakinleri altı ayda bir aidat zammı ile karşılaştıklarını ileri sürerek zamlara gereken tepkiyi göstereceklerini kaydettiler.

Ev sahibi kirayı ne kadar isterse arttırabilir mi?

Konut fiyatları ateş pahasıyken İş Bankasından 250 Bin TL'ye konut satışı! Sakın kaçırmayın!