Ekonomi

Zamlı emekli maaşları hesaplara ne zaman yatırılacak? SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı ödeme takvimi…

SSK’den ve Bağ-Kur’dan emekli olanlar, zamlı maaşlarının yatırılacağı tarihi merak ediyor. Zamlı maaşların hesaplara yatırılacağı ödeme takvimi belli oldu. İşte 4A, 4B ve 4C emekli maaşlarının ödeneceği tarihler haberimizin detayında...Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 4 Temmuz’da açıkladığı resmi enflasyon rakamları ile birlikte emeklilere yapılacak olan maaş zammı da belli oldu ve zam oranı yüzde 42,35 olarak belirlendi

6 aylık resmi enflasyon farkının duyurulmasıyla birlikte Temmuz 2022’de emekli maaşlarına zam yapılması sonrasında milyonlarca emekli, zamlı emekli maaşlarının hesaplara yatırılacağı tarihi merak etmeye başladı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 4 Temmuz’da açıkladığı resmi enflasyon rakamları ile birlikte emeklilere yapılacak olan maaş zammı da belli oldu ve zam oranı yüzde 42,35 olarak belirlendi. SSK’den ve Bağ-Kur’dan emekli olanlar zamlı maaşının ne zaman yatırılacağını merakla beklerken, maaşların ödeneceği takvim de belli oldu. 4A, 4B ve 4C emekli maaşlarının yatacağı tarihler haberin detayında...

SSK ve Bağ-Kur’dan emekli olan milyonlarca kişinin merakla beklediği zamlı emekli maaşlarının hesaplara yatırılacağı tarihler belli oldu. Enflasyon rakamları 4 Temmuz gününde açıklanmıştı ve bununla beraber memurlar ile emeklilerin maaşlarına yapılacak olan zam oranı da netleşmişti. En düşük emekli maaşı 3 bin 500 TL’ye çıkartılırken milyonlarca emekli de "Zamlı emekli maaşım ne zaman yatırılacak?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki 4A, 4B ve 4C zam yapılan emekli maaşları hangi günlerde yatırılacak?

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Haziran ayının enflasyon verilerinin paylaşılması sonrasında emekli ve memurların maaşına yapılacak zam oranı da belli oldu. TÜİK, haziranda aylık enflasyonu yüzde 4,95 olarak duyurmuştu.

Enflasyon farkıyla beraber böylelikle, SSK ve Bağ–Kur emekli aylıkları yüzde 42,35, emekli memur ve memur aylıkları ise yüzde 41,69 oranında yükseldi. Bu verilere göre, en düşük emekli maaşı da 3 bin 500 TL’ye çıktı.

4A SSK EMEKLİ MAAŞLARI ÖDEME TARİHLERİ

Tahsis numarasının son rakamı 9 olan ayın 17'sinde,

Tahsis numarasının son rakamı 8 olan ayın 22'sinde,

Tahsis numarasının son rakamı 7 olan ayın 18'inde,

Tahsis numarasının son rakamı 6 olan ayın 23'ünde,

Tahsis numarasının son rakamı 5 olan ayın 19'unda,

Tahsis numarasının son rakamı 4 olan ayın 24'ünde,

Tahsis numarasının son rakamı 3 olan ayın 20'sinde,

Tahsis numarasının son rakamı 2 olan ayın 25'inde,

Tahsis numarasının son rakamı 1 olan ayın 21'sinde,

Tahsis numarasının son rakamı 0 olan ayın 26'sında yapılıyor.

Engelli ve evde hasta bakım maaşına temmuz ayında zam geldi! İşte 2022 yılı evde hasta bakım ve engelli maaşı

Emekli promosyonlarında son dakika müjdesi! Hangi banka ne kadar promosyon veriyor? Başvuran hemen alıyor!

Emeklilere özel kampanya! 750 TL'lik ödeme